Hong Kong polisi, Cityplaza semtinde alışveriş merkezi dışında etrafına bıçakla saldırarak 2’si ağır 5 kişiyi yaraladıktan sonra kendisini durdurmaya çalışan politikacı Andrew Chiu’nun kulağının bir bölümü ısırarak koparan saldırganın gözaltına alındığını açıkladı. Saldırganın, polis gelmeden önce öfkeli bir kalabalık tarafından dövüldüğü olayla bağlantılı olarak da 2 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

“HONG KONG ÇİN’E AİTTİR” DEMİŞ

Bu arada Andrew Chiu’nun kopan kulağının yerine dikilmesi için ameliyata alındığı ifade edildi. Yaralanan 5 kişiden 2’sinin durumlarının ağır olduğu, saldırganın da olay sırasında “Hong Kong’un Çin’e ait olduğu” ifadelerini kullandığı kaydedilmişti. Hong Kong hükümeti, saldırıyı kınayarak vatandaşlara, siyasi farklılıklarını bir kenara koyarak akılcı davranmaları çağrısında bulunmuştu. Göstericiler, alışveriş merkezinde bir araya gelmişti.

POLİS BASKIN DÜZENLEDİ

Hong Kong’da polis, dün sosyal medya aracılığıyla toplanan, aralarında maskeli kişilerin de olduğu göstericilerin bulunduğu alışveriş merkezlerine baskın düzenlemişti. Sha Tin, Tai Po ve Tai Koo bölgelerindeki alışveriş merkezlerinde bir araya gelen göstericiler, sloganlar atmış, turnikelere zarar verip, mağazaların pencerelerini kırmıştı. Polis, yüzlerce protestocuyu dağıtmak için biber gazı kullanmış, bazı göstericilerin kapalı alanda sıkılan gazdan etkilendiği belirtilmişti.

Editör: TE Bilisim