Sakarya’da, Braille alfabesini kullanarak Kuran-ı Kerim’i ezberleyen 17 görme engelli öğrenci, derslerinin yanı sıra sosyal alanda katıldıkları birçok faaliyette gösterdikleri azimle engelli bireylerin hayata katılımının güzel örneğini sergiliyor.

Anadolu Engelliler Birliği Derneği’nin görme engeli 17 öğrencisi, Sakarya Özel Diriliş Yüksek Öğrenim Erkek Öğrenci Yurdu’nda iki hafta sürecek hafızlık kampında, Braille alfabesi ile Kur’an’ı ezberlemeye çalışıyor.

Derslerinin dışında goalball ve futsak gibi sportif aktivitelere de katılan öğrenciler, çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarını ziyaret edip, sosyal ve kültürel etkinliklere katılıyor. Öğrencilerin azimle başladıkları Kur’an ezberinde başarı sağlamaları ve yetkililer eşliğinde sosyal faaliyetlere katılmaları, engelli gençlere örnek oluyor.

TOPLUMA ADAPTASYON SAĞLANIYOR

Anadolu Engelliler Birliği İstanbul Şube Başkanı Hasan Çatalbaş, “Amacımız, çocukların manevi boşluğunu doldurmak, bilgilerini tazelemek ve kaynaşmalarını sağlamak, kültürel ve sosyal faaliyetlerde bulunmak. Çocuklarımızın topluma adaptasyonunu sağlamaya ve toplumun da bu gençlerimizin farkında olmasını sağlayabilmeye çalışıyoruz. Yurdun çeşitli illerinden lise ve üniversiteli görme engelli kardeşlerimiz bu kampa katılıyor. Çocuklarımızın aileleri de bu kamptan ötürü mutlu” diye konuştu.

“HAFIZLIĞI BIRAKANLARI TEKRAR MOTİVE EDİYORUZ”

Anadolu Engelliler Birliği İstanbul Şubesi Eğitim Sekreteri Mustafa Göz de çocukların durumlarına göre eğitim verdiklerini belirterek “Hafızlık çalışması yapıp bu eğitimi yarıda bırakmış kardeşlerimize de buradaki hafız kardeşlerimizle onları motive ederek onların hafızlığa dönüşünü planlıyoruz. Temel amacımız buradaki çocuklarımızın kaybettikleri motivasyonu tekrar yakalamasını ve daha başarılı olmalarını sağlamak” ifadelerini kullandı.

ÖĞRENCİLER MEMNUN

Görme engelli öğrencilerden Muhammed Taha Türk de kampta sadece Kur’an öğrenmediklerini, sosyal aktiviteler de yaptıklarını anlatarak piknik, spor ve yemek etkinliklerinin kampı daha güzel ve renkli hale getirdiğini ifade etti.

Öğrencilerden Mehmet Çetinkaya da kendisinin hafızlık öğrencisi olduğunu, kampta eksiklerini tamamladıklarını ve hafızlık yolunda ilerlediğini kaydetti.

Kampa Kur’an öğrenmek için geldiğini belirten Serdar Karan da kursta hoca ve arkadaşlarının kendisini motive ettiğini ve her sabah kahvaltıda müzik dinleyip eğlendiklerini ve toplumda değer kazandıklarını söyledi.

Editör: TE Bilisim