Ramazan ayı başlamadan yaklaşık 5 gün önce İslamiyet’i seçerek Müslüman olan Ruandalı Yasin, ilk orucunu Türkiye’de tutuyor. Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’nın (YTB) Türkiye Bursları kapsamında eğitim için Eylül 2017’de Ankara’ya gelen Ruandalı Yasin, bu yılki Türkçe hazırlık eğitiminin ardından Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde öğrenimini sürdürecek. Türkiye’ye gelmeden önce ülkesi Ruanda’da yaşadığı Müslüman mahallesinde, komşularından etkilenerek İslamiyet’i araştırmaya başlayan Yasin, “Allah’a daha yakın olabilmek için” İslamiyet’i seçtiğini dile getirdi.

ANKARA’DA ŞAHADET GETİRDİ

Yasin, “Müslüman komşularımızla sohbet ettikçe, onların hal ve hareketlerinden etkilendim. İslamiyet’i sevdim ve araştırmaya başladım.” dedi. Ramazan ayının başlamasına 5 gün kala İslamiyet’i seçen Yasin, Müslüman olmaya karar verdikten hemen sonra Ankara’daki Burundili Müslüman bir arkadaşının yanına giderek Kelime-i Şahadet getirdi.

“ALLAH’A YAKIN OLMAK İÇİN MÜSLÜMAN OLDUM”

İslamiyeti seçmeden önce araştırmalar yapan ve Müslüman olan öğretmenlerinin kendisine verdiği kitapları okuyan Yasin, Allah’a daha yakın olmak için Müslüman olmaya karar verdiğini söyledi. Yasin, Müslüman olduğunu ailesine açıkladığını ve ailesinin verdiği karara saygı duyduğunu söyleyerek, “Onlar benim yetişkin olduğumu kabul ediyor ve verdiğim kararlara saygı duyuyor. Ailemin de Müslüman olması için dua ediyorum.” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim