Rize’de 25 Temmuz’da meydana gelen bir kadına şiddet vakası uzun süre Türkiye’nin gündemini meşgul etmişti.

18 yaşındaki Rabia T., oturduğu binanın girişinde, eski arkadaşı Besim Güngör’ün saldırısına uğramış, Güngör’ün tekme tokat dövdüğü genç kız bayılmıştı. Güngör, yere düşen genç kıza tekme atmayı sürdürürken çevredekilerin müdahalesiyle Rabia T., saldırgandan kurtulabilmişti.

KÜSTAHÇA ŞART KOŞTU

Olayın ardından yaklaşık 2 ay geride kalırken tutuklanan Besim Güngör hakkında, ‘kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma, yaralama ve tehdit’ suçlarından iddianame hazırlandı. Davanın ilk duruşması da Rize 3’üncü Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülürken sanık Güngör’ün ifadesi olaydan hiçbir ders çıkarmadığını ortaya koydu. Güngör, verdiği ifadede Rabia T.’nin peşini, ancak şikayetini geri alması halinde bırakacağını söyledi.

“PİŞMANIM” DEDİ AMA…

Olay gününü anlatan Besim Güngör Rabia T. ile konuşmak için binaya gittiğini belirterek, “Olay günü Rabia ile konuşmak istedim ancak o benimle konuşmak istemedi. Bir anlık sinirime hakim olamayarak kendisine vurdum, pişmanım. Şikayetten vazgeçerse ben de ondan vazgeçmeyi kabul ediyorum” diye konuştu.

ŞİKAYETİNDEN VAZGEÇMEDİ

Rabia T. ise, Besim Güngör’ün kötü alışkanlıkları nedeniyle kendisiyle irtibatı kestiğini belirterek, “Bu sürede beni mesajlarla rahatsız etti. Olay günü kendisi binaya girdi. Beni darp etti. Dışarıya çıkmak istedim fakat tişörtümü çekerek durdurmaya çalıştı. Elinde sert bir cisim vardı. Şikayetçiyim” ifadelerini kullandı.

Güngör’ün tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme, eksik raporların temin edilmesi ve görgü tanıklarının dinlenmesi için duruşmayı erteledi.

Editör: TE Bilisim