Fırat Kalkanı ile DAEŞ’in baskı ve zulmünden kurtarılan topraklarda, normal hayat yeniden başlıyor. Türkiye, sosyal yaşamı güçlendirmek için adeta ‘seferber’ oldu.

AK Parti iktidarları ile 16 yıl boyunca yüzde 230 büyüyen Türkiye, beri taraftan yaklaşık 7 yıldır iç savaş pençesinde inleyen Suriye’nin de kalkınması için çaba sarf ediyor. 24 Ağustos 2016’da icra edilen Fırat Kalkanı Harekatı’nın olduğu bölgedeki sosyal hayatın normalleşmesi için Ankara, ne gerekiyorsa yapıyor. Sınırlarımız içindeki kampları boşaltarak, muhacirlerin artık huzurla ülkelerine dönmelerini sağlamak üzere Cerablus, el Bab, Bizah ve Kabasin’de bir dizi tesis inşa ediliyor. Gaziantep’e bağlı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü el Bab’a yaptırılan futbol sahası hizmete sundu bile… Gençler için çeşitli amaçlarla kullanılan spor merkezleri, sanatsal atölyeler ve kültürel sahalar yapılırken, Türkiye’nin bu fedakârlığı halktan da büyük ilgi ve takdir görüyor.

BATI, BAŞINI ÇEVİRİYOR

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın, Suriye’nin gençlerine artı değer katmak için “sportif, sanatsal ve sosyal-kültürel faaliyetler” için projeler üretmeye devam ettiğini hatırlattı. Bu projelerin başında da milyon Euro’luk tesislerin geldiğini ifade eden Demir, “Suriye’nin bazı bölgelerinde tesisleşme çalışmalarımız devam ediyor. Bunlardan biri olan El Bab Futbol Sahası, şu anda faaliyete başladı. Suriye’deki futbol kulüpleri tekrar müsabakalara başladı. El Bab’ın yanı sıra çok yakında Cerablus, Bizah ve Kabasin’de de inşa ettiğimiz tesisler faaliyete geçmiş olacak. Sanatsal ve sosyal-kültürel faaliyetler için ise Cerablus’ta ayrıca 4 konteyner gençlik merkezi açacağız” diyerek Türkiye’nin muhacirlerin dertlerini, Batı’dan daha çok sahiplendiğini gösterdi.

Editör: TE Bilisim