Süper Lig’de son 6 maçta sadece 2 puan toplayan ve Kadıköy’de ezeli rakibi Galatasaray’a 20 yıl aradan sonra derbi kaybeden Fenerbahçe’de gelecek sezonun planlamasına şimdiden başlandı. Geçtiğimiz sezonu 6. sırada bitiren Fenerbahçe, bu sezon da şampiyonluk yarışında havlu atarken, Başkan Ali Koç radikal değişikliklerin yapılması için düğmeye bastı.

HOCA OLMASA DA PLANLAMAYA DEVAM

Her ne kadar yoluna teknik direktör ve sportif direktör olmadan devam etse de kadro mühendisliği konusunda artık pişen, hatta bazı transferlerin altına imza atan başkan Koç’un lig biter bitmez birçok futbolcuyla yollarını ayıracağı öğrenildi. Koç’un gidecekler listesinde en az 7 ismin bulunduğu ifade edildi.

İŞTE ALİ KOÇ’UN ÜSTÜNÜ ÇİZDİĞİ FUTBOLCULAR

1- Mauricio İsla: Zaman zaman etkili performansları olsa da Gökhan Gönül’ün ardından sağ bekteki  soruna çare olamadı. Ailesinin de talebi doğrultusunda Güney Amerika’da kariyerine devam etmeye sıcak bakıyor.

2- Alper Potuk: Eskişehirspor’dan kadroya katıldığı dönemde “yılın transferi” olarak gösterilen Alper, bu unvanın içini dolduramadı. Profesyonel bir futbolcu profili çizemeyen tecrübeli isim, günden güne düşen formuna rağmen yüksek maaşıyla kulübün sırtında hep bir kambur olarak durdu. Bu sezon devre arasında kadro dışı da bırakılan Alper, Fenerbahçe’deki son aylarını geçiriyor.

3- Jailson: Fenerbahçe’nin büyük umutlarla kadrosuna kattığı Brezilyalı genç futbolcu, yaptığı basit hatalarla birçok maçta takımına puan kaybı yaşattı. Kumaşı iyi olsa da büyük tecrübe eksikliğini gideremediği için Fenerbahçe’nin arzuladığı seviyeye ulaşamadı. Başkan Koç, Jailson’u iyi bir fiyata satarak bütçe oluşturmaya çalışacak.

4- Mevlüt Erdinç: Vedat Muriç’e alternatif olarak kadroya katıldı. Ancak düşük profilli bir-iki kupa maçı dışında akılda kalıcı bir performans sergileyemedi. Muriç’in olmadığı maçlarda yokları oynayan Mevlüt gelecek sezonun planlamasında yok.

5- Tolgay Arslan: Beşiktaş’tan sonra Fenerbahçe’ye gelişi büyük olay olmuştu. Buna karşın performansıyla o etkiyi oluşturamadı. Fizik kalitesi yeteneklerinin çok altında kalan Tolgay, umursamaz tavırlarıyla da taraftarın antipatisini kazandı.

6- Miha Zajc: Fenerbahçe’ye “wonder kid” etiketiyle transfer edilen Zach, yaşadığı sakatlıklar nedeniyle bir türlü istikrarlı şekilde forma giyemedi. Buna karşın süre aldığı maçlarda kalitesini gösterse de teknik direktör şanssızlığı yüzünden ilk 11 oyuncusu olamadı. Sloven futbolcunun satışa konma gerekçesi ise daha çok satışından gelecek olası yüksek gelir beklentisi.

7- Simon Falette: Ali Koç’un bizzat transfer ettiği Falette, herkes için kapalı bir kutuydu. İlk kez 11’de çıktığı lig maçında yaşadığı ağır sakatlık sonra bu vasfını korumaya devam etti. İyileşip yeniden form tutma süresi de hesaplandığında Koç’un gelecek sezon için riske girmeye değmeyeceğini düşündüğü bir futbolcu haline geldi.

Editör: TE Bilisim