YKS sınav sonuçları bu sabah erişme açılmasının ardından büyük bir yoğunluk oluştu. Milyonlarca öğrencinin girdiği YKS sınavının sonuçlarının açıklanmasının ardından gözler tercih dönemine çevrildi. Aldığı puan ve sıralama bilgisini öğrenen öğrenciler, bu yıl YKS sınavına kaç öğrencinin girdiğini araştırıyor. Bilindiği üzere puan kadar YKS sıralaması da oldukça önemli. Peki, YKS sınavına kaç kişi girdi? 2020 YKS’ye kaç kişi katıldı ve başvurdu? İşte detaylar…

YKS SINAVINA KAÇ KİŞİ GİRDİ? 2020 YKS’YE KAÇ KİŞİ KATILDI VE BAŞVURDU?

ÖSYM’nin açıkladığı bilgilere göre, 27-28 Haziran 2020 günlerinde gerçekleştirilecek YKS oturumlarına, 2 milyon 433 bin 219 kişi sınava başvuru yaptı.

ÖSYM SONUÇ İLE YKS SINAV SONUÇLARI SORGULAMA

ÖSYM’nin resmi internet sitesi üzerinden YKS sonuçları sorgulamak için aşağıda yer alan bağlantıya tıklayınız. Karşınıza gelen pencerede TC kimlik numaranızı yazıp sonuçlarınız kontrol edebilirsiniz.

YKS 2020 sonuçları ÖSYM tarafından sabah saatlerinde erişime açıldı. YKS kapsamında YDT, TYT ve AYT sonuçları bilgilerini Aday İşlemleri Sayfası (AİS) aracılığıyla duyuran ÖSYM, YKS sonuçları sonrasında tercih aşaması için güncel kılavuz bilgilerini yayımlayacak.

YKS SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN

Editör: TE Bilisim