Hamilelik belirtileri anlaşılması hakkında detaylar aktarılırken, adet gecikmesi, meme uçlarında ağrı, kokulu akıntı, devamlı uyuma isteği, baş dönmesi ve mide bulantısının erken belirtiler olduğu, baş dönmesi ile birlikte sık idrara çıkma ve kokulara karşı hassasiyetin artışı ile anlaşılmasının daha da kolaylaştığı bilgilerine değinilir. Hamilelik belirtileri kapsamında, eskiden kişiye hoş gelen kokuların dahi artık rahatsız edici his uyandırdığı gözlemlenir.

Hamilelik Belirtileri Ne Zaman Başlar?

Hamilelik belirtileri başlangıç zamanı, döllenmiş yumurtanın rahme yerleşmesinden 1 hafta sonrasıdır. Adette gecikme bu dönemde yaşanan ilk belirtidir. Ardından bulantı ve açıklanmayan yorgunluk, uyuma hissi başlar.

Bu dönem içerisinde ağrılı ve şişkin göğüsler, baş ağrısı ve sık idrara çıkma etkileri gözlemlenir. Bu gibi etkilerin gözlemlenmesi halinde hamilelik testi yapılması gerekir.

Hamilelikte Sık İdrara Çıkma Belirtisi

Gebelikte sık idrara çıkma etkisi hakkında bilgiler şu şekilde sıralanır:

Döllenmeden 2 hafta sonra, hamileliğin erken döneminde sık idrara çıkma gözlemlenir. Hormonlardaki değişim idrara çok çıkmayı tetikler. Vücut daha fazla kan hacmine sahip olduğundan böbrekler aktif şekilde çalışır ve anne adayı sık idrara çıkma hissi yaşar. Vücut atık maddelerden bu yol ile daha çabuk temizlenir. Rahmin genişlemesi, genişleyen rahmin idrar torbasına baskı uygulaması, idrarı tutma kuvvetini düşürür.

Diğer yandan hamilelik belirtileri kapsamında, adet kesilse dahi hafif kanamalar gözlemlenir. Hormon artışı ile gerçekleşen vajinal kanamalara, hafif pembemsi bir akıntı eşlik eder. Akıntı ve hafif kanama hamileliğin erken evresinde gözlemlenir.

Hamilelikte Halsizlik Belirtisi

Gebelikte halsizlik etkisi hakkında detaylar şu şekilde sırlanır:

Günün erken saatlerinde baş dönmesi ve kusma ile başlayan halsizlik hamileliğin erken belirtilerinedir. Üçüncü haftadan itibaren, altıncı haftaya kadar net şekilde hissedilen uyuma gereksinimi oluşur. Diğer bir ifade ile hamilelerde sabaha hastalığı olarak ifade edilen bu halsizlik etkisi, göğüslerde hasiyet ile birlikte hissedildiğinde, gebelik testi yapılması önerilir.

Diğer yandan uyuma hissi ile birlikte gelen şişkinlik problemi erken belirtiler arasındadır. Hormonların yükselişi ile birlikte karım bölgesinde eller ve ayaklarda şişkinlik gözlemlenir.

Hamilelikte Koku Hassasiyeti

Gebelikte koku hassasiyeti hakkında detaylar şu şekilde sıralanır:

Kişi çok sevdiği yemeklerin ve parfümlerin kokularına dahi hassas bir hale gelmiş ise ve aynı anda adet kesilmesi söz konusuysa erken belirtilerden söz edilir. Koku hassasiyeti ardından aşerme belirtileri başlar. İlk bir ay içinde anne adayı belirli kokulara karşı oluşan hasiyeti sebebi ile bulantı ve kusma problemleri yaşayabilir. Diğer yandan koku hassasiyeti ile aynı anda ağızda hissedilen metalik tat erken belirtiler arasında yer alır.

Kişinin sağlıksal durumuna göre koku hassasiyetinin, regl kesilmesi belirtisinde çok daha önce gözlemlendiği hakkında tıbbi veriler bulunur.

Bu gibi belirtilerin fark edilmesi halinde kesin bir bilginin elde edilmesi için gebelik testi yapılması gerekir.

Hamilelikte Meme Başlarında Koyulaşma

Gebelikte göğüs başlarında koyulaşma hakkında bilgiler şu şekilde sırlanır:

Göğüslerde ağrı, hassasiyet ve uçlarda koyulaşma etkileri erken belirtiler de fark edilir. Meme başlarının tamamen koyulaşması ise ilk 8 hafta içerisinde gelişir. Döllenmeyi izleyen haftalar içerisinde, meme uçlarında genişleme ilk fark edilen değişimdir. Meme uçları daha sert ve dik bir hal alırken koyulaşma etkisi başlar. Meme uçlarında yaşana koyulaşma etkisine benzer, fakat bu düzeyde net gözlenemeyen bir solukluk ise tüm cilt genelinde hissedilir. Vajina ve meme bölgesinde erken dönemde morlaşmaya yakın renk dalgalanmalarının hamilelik belirtileri kapsamında oluşması muhtemeldir.

D vitamini eksikliği belirtlileri ve D vitamini hakkında bilinmesi gerekenler için >> dirilispostasi.com/d-vitamini-eksikligi-belirtileri-nelerdir-nasil-anlasilir-hbrk1 bu bağlantıyı ziyaret edin.

İdrar yolu enfeksiyonu belirtileri ve İdrar yolu enfeksiyonu hakkında bilinmesi gerekenler için >> dirilispostasi.com/idrar-yolu-enfeksiyonu-belirtileri-nelerdir-nasil-anlasilir-hbrk1 bu bağlantıyı ziyaret edin.

Editör: TE Bilisim