Bedelli askerlik yapmak isteyen vatandaşlar 2020 bedelli askerlik ücretleri ne kadar oldu merak ediyor. Bedelli askerlik süreci ile ilgili araştırmalar 2020 yılında da sürüyor. Vatandaşlar, 2020 bedelli askerlik ücreti dışında 2020 Bedelli askerlik nasıl yapılır? Başvuru nereye nasıl yapılır? gibi soruların cevabını da araştırmaya başladı. Özellikle bedelli askerlik fırsatı son kanuni düzenlemeyle birlikte kalıcı hale getirilmişti. Şuanda askerlik yükümlülüğü altında olan vatandaşlar bedelli askerlik ücretini ödeyip 21 gün temel askeri eğitimlerini alarak terhis olabiliyor.Peki, Bedelli askerlik 2020 ücretleri  ne kadar oldu? Son dakika Bedelli askerlik ücretleri fiyat bilgisi belli oldu…

BEDELLİ ASKERLİK 2020 ÜCRETLERİ NE KADAR OLDU?

2020 yılı bedelli askerlik için ücret araştırması sürüyor. 2019 yılında Bedelli Askerlik ücreti 33 bin 230 TL olmuştu. 2020 yılının ilk yarısı için bedelli askerlik ücreti 35 bin 54 lira olarak belirlendi. Dövizle askerliğe başvuracakların ödemesi gereken miktar ise 5 bin 261 euro.

BEDELLİ ASKERLİK BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Bedelli askerlik hizmetinden yararlanmak isteyen vatandaşlar, bu taleplerini E-Devlet üzerinden gerçekleştiriyor. E-Devlet’e giriş yaparak Bedelli Askerlik araması yapılmalıdır. Ardından tecil işlemi iptal edilerek iptal seçeneği olarak Bedelli Askerlik belirtilmelidir. Ardından Kaydet butonuna tıklayarak bedelli askerlik başvurusunda bulunabiliyoruz.

BEDELLİ ASKERLİK SÜRECİ

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) ihtiyacı dikkate alınarak Milli Savunma Bakanlığınca belirlenecek sayıda yükümlü, 240 bin gösterge rakamının memur aylık katsayısıyla çarpımı sonucu bulunacak bedel miktarını peşin ödemeleri ve bir aylık temel askerlik eğitimini tamamlamaları halinde askerlik hizmetini yerine getirmiş olacak.

Bu kapsamda bedel, silah altına alınmadan önce bakanlıkça belirlenecek sürede peşin ödenecek. İsteklilerin, bedelli askerlikten yararlandırılacak sayıdan fazla olması halinde, bedel ödemeye istekli olanlar kurayla seçilecek. İsteklilerin az olması durumunda, kura çekimi yapılmadan tüm istekliler bedelli askerlik hizmeti için seçilecek. Yararlanma şartlarına haiz olanlar yasal erteleme hakları devam ettiği sürece seçime tabi tutulacak.

Bedelli askerlikten yararlanma hakkı elde edip de vazgeçenlere yeni bir hak verilmeyecek. Bu uygulama kapsamında tahsil edilen tutarlar, genel bütçeye gelir kaydedilmek üzere bakanlık merkez muhasebe birimi hesabına yatırılacak.

Fiili askerlik hizmetine başlayanlar, bakaya durumunda bulunanlar ve yoklamasının yapıldığı tarihte yoklama kaçağı veya saklı olanlar bedelli askerlikten yararlanamayacak. Seferberlik ve savaş halinde bu hükümler uygulanmayacak.

Kanuna göre, her ne sebeple olursa olsun, henüz fiili askerlik hizmetine başlamamış yoklama kaçağı, bakaya veya saklı olanlardan istekli olanlar, 1 Kasım 2019 tarihine kadar başvurmaları ve bu tarihe kadar bedelli askerlikle ilgili belirlenen bedeli peşin ödemeleri şartıyla kuraya tabi tutulmaksızın bedeli askerlikle ilgili hükümlerden yararlanabilecek.

Editör: TE Bilisim