Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, ‘FETÖ’den temizlenen TSK’nın artık çok daha güçlendiğini’ söyledi. Akar, Efes-2018 Tatbikatı’ndaki başarıyı buna kanıt olarak işaret etti.

“MİLLETİN ÖZGÜRLÜĞÜNE GÖZ DİKTİLER”

FETÖ’nün devlet mekanizmaları ile Türk Silahlı Kuvvetleri’ni de zayıflatmak ve yıpratmak için yıllarca çalıştığına dikkatleri çeken Akar, “15 Temmuz 2016 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti’ne, demokrasimize, onun köklü değerleri ile saygın kurumlarına kast ederek asil milletimizin özgürlüğünü hedef almıştır. Ancak Türk Silahlı Kuvvetleri’nin kahraman evladları ile asil milletimiz, birlik içerisinde FETÖ’ye karşı durmuş, demokrasiye sahip çıkarak bu örgütü başarısız kılmıştır” dedi.

“AFRİN ZAFERİ MİLLİ SİLAHLARIN ÜRÜNÜ”

Zeytin Dalı Harekâtı’nın sivillere zarar verilmeden tamamlanması, gösterilen üstün gayretler üzerine konuşan orgeneral Akar, “Yerli ve milli silah sistemlerinin, özellikle de insansız hava araçlarının bunda etkisi büyüktür. ‘Afrin, Afrinlilerindir’ gerçeğinden hareket ederek, yıllardır terör örgütlerinin pençesindeki bölge halkı, zulüm ve baskılardan yılmıştı. Sonunda evlerini terk etmek zorunda kalan Afrinliler, bölge el yapımı patlayıcı ve mayınlardan temizlendikçe güven ve huzurla geri dönmektedir” ifadelerini kullandı.

YUNAN VE RUMLAR’A MEYDAN OKUMA

Hulusi Akar, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin bir oldu bittiye asla müsaade etmeyeceğine kararlılıkla vurgu yaparak, “Ordumuz, Doğu Akdeniz’de de Türkiye’nin ve Kıbrıs Cumhuriyeti’nin hak ve menfaatlerini korumaya, Kıbrıs Adası’nda uluslararası garanti ve ittifak antlaşmaları doğrultusunda barış ve güvenliğin teminatı olmaya devam edecektir. Bu kapsamda Türk Silahlı Kuvvetleri, gerek Ege Denizi’nde gerek Doğu Akdeniz’de her türlü tedbiri almaktadır” diyerek Yunanistan’a ve Kıbrıs Rumları’na meydan okudu.

Editör: TE Bilisim