Türk Kızılay tarafından, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedavisi görüp iyileştikten sonra immün plazma bağışı yapanlara madalya verildi.

Türk Kızılay Genel Müdürü İbrahim Altan, Orta Anadolu Bölge Kan Merkezi’nde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, dünyanın yaklaşık 4 aydır Kovid-19 ile mücadele ettiğini anımsatarak, “Ülkemiz, gerçekten çok güzel sınav vererek salgınla mücadeleyi yürüttü.” dedi.

BAĞIŞÇI SAYISI 281 KİŞİ

Kovid-19 nedeniyle yaşamını yitirenlere Allah’tan rahmet, tedavi görenlere acil şifalar dileyen Altan, şunları söyledi:

“Koronadan kurtulup da iyileşenlerden diğer hastaları iyileştirmek için kanlarından immün plazmalarını alıyoruz ve bu plazmaları, diğer hastalarda kullanıyoruz. Bugüne kadar 281 adet immün plazma alındı ve hastalarda kullanılması için hastanelere gönderildi.

“İstanbul, Ankara, İzmir, Denizli ve Trabzon bağışlarda önde gidiyor. Diğer illerden de iyileşen hastalarımızı bağışta bulunmaya çağırıyoruz.”

“VEFA BORCUMUZ”

İkinci kez bağışta bulunan Balıkçı, Türk Kızılay’a teşekkür etti. Sahada çalışmanın hekimlik görevinin bir parçası olduğunu dile getiren Balıkçı, “Ama bu da kesinlikle aynı önemde görevimizin bir parçası. Bunu bir vefa borcu olarak görüyorum ve plazma vererek, tedaviye katkıda bulunduğum için gerçekten mutluyum.” ifadelerini kullandı.

“İNSANLAR TEDAVİNİN BİR PARÇASI OLSUNLAR”

Plazma bağışında korkulacak ya da endişe edilecek bir durumun söz konusu olmadığını vurgulayan Balıkçı, şunları kaydetti:

“Enfeksiyon riski olup olmadığına ilişkin bana da çok soru soruldu. Gayet steril ve güvenli bir ortamda işlem yapılıyor. Zaten hiçbir donör tehlikeye atılmıyor. Bu nedenle kesinlikle bağışta bulunulmasını öneriyorum. İnsanlar tedavinin parçası olsunlar.”

Editör: TE Bilisim