Oyuncu Mert Turak, firar ederken mayına basan bir askerin hikayesini konu edinen tek kişilik “Karıncalar-Bir Savaş Vardı” oyununu 3 sezondur sahneliyor. Ünlü oyuncu, Mahsun Kırmızıgül’ün yazıp yönettiği “Mucize 2: Aşk” filmindeki rolüyle de 6 Aralık’ta sinemaseverlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

“Geldiğimiz yeri unutmamalıyız”

Devam filmlerinin genellikle maddi kaygılar güdülerek yapıldığını düşündüğünü belirten oyuncu Mert Turak, “Mucize 2: Aşk”ta oynamayı “Aziz” karakterinin düzelme sürecinde yaşadıklarını anlatmak için kabul ettiğini dile getirdi.

Turak, oynayacağı rolleri seçerken titiz davrandığına dikkati çekerek, “Geldiğimiz yeri unutursak işimiz çok zor yani. Biz kendimizi unutmayacağız, sokaktaki insanı, çocuğu unutursan kimi yansıtacaksın?” dedi.

Filmde Fikret Kuşkan’la birlikte oynadığı için kendisini çok şanslı hissettiğini söyleyen Turak, sözlerini şöyle tamamladı:

“Bana fiziksel olarak nasıl yaptın diye soruyorlar. İnanın, onun manevi tarafı daha zordu. Fiziksel olarak onu bir şablona oturturum ama doğunun bağrından kopup İzmir’e gelen çocuğun nelerinin değiştiğini, nelerinin hiç değişmediğini, adaptasyon sürecini anlatıyor bu film. Bir de Aziz’in karısı ne yaşadı, hikaye onun ağzından anlatılıyor, bu da ayrı bir yolculuk. Onun isyan ettiği yerler var.”

Editör: TE Bilisim