Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Alibeyköy’deki Hacı Osman Torun Camii’nin açılışında konuştu.  Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş tarafından verilen hutbenin ardından camide cuma namazını kılan Erdoğan ardından kurdele keserek caminin açılışını gerçekleştirirken vatandaşlara hitap etti.

Ramazanın mübarek olması temennisinde bulunan Erdoğan, cuma gününde açılan caminin Eyüpsultan’a ve tüm Müslümanlara hayırlı olmasını diledi. Külliyenin maksadına uygun kullanılması temennisini dile getiren Erdoğan, Eyüpsultan’a güzel bir eser kazandırılmış olduğunu belirterek, Allah’tan Torun ailesinin sadaka-i cariyesini kabul etmesini istedi.

“İslam ülkelerinde sıkıntılar var”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sıkıntılı bir ramazan geçirildiğini vurgulayarak, Suriye’de, Arakan’da, Afganistan’da ve Libya’da olsun tüm İslam ülkelerinde ne yazık ki sıkıntılar yaşandığını söyledi.

Sandığın hakkını vereceğiz

Bu sıkıntıların da aşılması temennisinde bulunan Erdoğan, 23 Haziran İstanbul Seçimleri ile ilgili de konuşarak şunları söyledi: “Şimdi önümüzde bir ay sonra ülkemizde de biliyorsunuz sandık var. Herhalde bu sandığın hakkını vereceğiz. İnşallah hırsızlara bu işi bırakmayacağız. Değil mi? Kendi kültürlerinde şu gördüğünüz anlayışın olmadığı kişilere bunu bırakmayacağız. Gece gündüz çalışarak inşallah bu işin hakkını verelim diyorum ve ülkemizde demokrasi zaferiyle bu işi noktalayalım.”

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği Erdoğan, selamladığı vatandaşlarla fotoğraf çektirdi.

CHP’nin ‘İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ yalanlarına cevapGündem

AK Parti’nin adayı Binali Yıldırım’dan İstanbullular’a sözGündem

Editör: TE Bilisim