“Sloboda” koalisyonun başbakan adayı Raşiç, partisinin iktidara gelme ihtimaliyle hükümet programından ve Kosova-Sırbistan nihai diyaloğundan bahsetti. Raşiç, liderliğini yaptığı koalisyon yetkililerinin Belgrad’ın onlara zarar vermesi ve gözünü korkutması için yol açtığı yasal ve yasa dışı mekanizmaların güçlü baskısı altında olduğunu ifade etti. Raşiç, bazı felaketlerin olmasından korkuyoruz.

“KOSOVALI SIRPLAR GASP EDİLİYOR”

Başbakan adayı Raşiç’e göre ‘Sloboda’ koalisyonunun Kosovalı Sırplar’a Kosova’da başka bir bakış açısı sunmak için bu yarışta olduğunu belirterek, “Kosovalı Sırplar’ın gasp edilmiş insanlar olduğunu ve özgürlüğün eş anlamlısı olarak bir kelime seçtiğimizi düşünüyorum. Yani tüm olumsuz olaylardan özgürlük. Resmi ve gayriresmi Belgrad’ın bütün güçlerini siyasi momentum için kullandığı anda, birlikleri ezip geçtiğinde, bir savaşa hazır olmalısınız.

Üç ya da dört kişinin işten alındığı günlerde kullanılan yöntemler, bir komisyon üyesi Gracanica Belediyesi’nde askıya alındı ve başka bir komisyon üyesi annesinin işinden uzaklaştırıldı. Bir komisyoncunun politik görüşü olduğunda ve annesinin üzerinde çalışmasını engellediği zaman ne kadar çelişkili olabilir?” ifadelerini kullandı

Raşiç’in sözlerine göre, Kosovalı Sırplar’ın kaderlerini ellerin de almaları ve kendi meseleleriyle ilgilenme zamanı geldi. Raşiç, Kosova ile Sırbistan diyaloğunda Sırplar’ın da dahil olması gerektiğini dile getirdi.

Editör: TE Bilisim