Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’ın görevine, Cumhurbaşkanlığı Kararı ile son verildi. Karar 28 Mart gece saatlerinde açıklandı. Resmi Gazete’de bugün yer alan karara göre,  Mehmet Cahit Turhan’ın yerine Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı görevini yürütmek üzere, Adil Karaismailoğlu getirildi. Yapılan görev değişikliğinin ardından Turhan’ın görevden alınma nedeni ve biyografisi internette yoğun bir şekilde sorgulanmaya başlandı. Peki Ulaştırma Bakanı Cahit Turhan neden görevden alındı? Cahit Turhan kimdir? Merak edilen bilgiler haberimizde.

Ulaştırma Bakanı Cahit Turhan neden görevden alındı? Cahit Turhan kimdir?

29 Nisan 1960 tarihinde Trabzon’da doğan Eski Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Türk bürokrat ve siyasetçidir. 1981 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi İnşaat-Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümünü bitirmiştir. Lisans eğitiminin ardından Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde yüksek lisansını yapmıştır.

Çalışma hayatına 1985 yılında İstanbul 17. Bölge Müdürlüğü Kapıkule-Edirne Yolu (Edirne Kent Geçişi) Grup Şefliği emrinde Mühendis olarak başlayan Turhan, Karayolları Genel Müdürlüğü’nün çeşitli teşkilatlarında bürokratik vazifelerde bulunmuştur.

Ocak 2006 tarihinde Karayolları Genel Müdürü olarak göreve başlayan Mehmet Cahit Turhan, Ağustos 2015 tarihinde bu görevden alınarak Cumhurbaşkanlığı başdanışmanı olarak atanmıştır.

2 Ekim 2015 tarihinde ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Danıştay üyeliğine atanan Turhan’ın 23 Temmuz 2016 tarihinde görevi sona ermiştir.

10 Temmuz 2018 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Ulaştırma ve Altyapı Bakanı olarak atanan Mehmet Cahit Turhan, 28 Mart 2020 tarihili Resmî Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararıyla görevi nihayete erdirilerek yerine Adil Karaismailoğlu atanmıştır.

Cahit Turhan, Abdulkadir adında bir çocuk babasıdır.

Resmi Gazete’de yer alan karara göre Cahit Turhan’ın görevden alınma nedeni ise açıklanmadı.

Editör: TE Bilisim