Öğrenim süreleri boyunca KYK burslarından ve kredilerinden yararlanmaya hak kazanan binlerce öğrenci Temmuz KYK burs paralarının hesaplara yatmasını bekliyordu. Her ayın ilk günlerinde TC kimlik no sıralamasına göre yapılan ödemelerin Temmuz ayının 10’u itibariyle tamamlanması bekleniyordu. Bazı öğrenciler beklenen tarihte KYK burs paralarının hesaplarına yatmaması üzerine konuyla ilgili araştırma yapıp ne yapacaklarını öğrenmek istiyor. Peki, KYK bursları ne zaman yatacak? 2020 Temmuz KYK bursları yatmayanlar ne yapacak? Yanıtlar için haberimizin detaylarını inceleyiniz!..

KYK bursları ne zaman yatacak?

Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) kredi ve burslarının hesaplara yatırılacağı tarihler, öğrencilerin vatandaşlık numaralarına göre belirleniyor.

11 haneli TC kimlik numarasının bittiği rakama göre öğrencilerin ödemeleri hesaplarına belirlenen tarihlerde saat 00.00 ile 03.00 arasında hesaplara yatırılıyor. İşte T.C. kimlik numarasına göre KYK burs paraları ödeme tarihleri;

T.C. kimlik numarası 0 ile biten adaylar için her ayın 6’sında,

T.C. kimlik numarası 2 ile biten adaylar için her ayın 7’sinde,

T.C. kimlik numarası 4 ile biten adaylar için her ayın 8’inde,

T.C. kimlik numarası 6 ile biten adaylar için her ayın 9’unda,

T.C. kimlik numarası 8 ile biten adaylar için her ayın 10’unda burs ve kredi ödemeleri gerçekleşir.

2020 Temmuz KYK bursları yatmayanlar ne yapacak?

Burs ve kredilerden yararlanmakta olup da KYK parası yatmayan öğrencilerin ise en geç 10 Temmuz’da tüm ödemelerinin yapılması bekleniyordu.

KYK kredisi ödemeleri e-devlet öğrenim kredisi sorgulama sayfası üzerinden öğrenilebiliyor.

10 Temmuz’da KYK parası yatmayan öğrenciler, Kredi Yurtlar Kurumu’nu arayarak veya bir dilekçe ile başvuruda bulunarak detaylar hakkında yanıt alabilirler.

Editör: TE Bilisim