Bekçi adaylarının heyecanla beklediği “Bekçilik Mülakat sınav” sonuçları açıklandı. 2 Ekim tarihinde sona eren başvuru sürecinin ardından başvuruda bulunan adaylara yazılı sınav uygulanmıştı, yazılı sınavı geçen adaylar da sonraki süreçte sözlü mülakat ve fiziki yeterlilik sınavlarına katılmıştı. Peki, 2020 Bekçi alımı yazılı ve sözlü sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte Bekçi alımı sonuçları sorgulama…

2020 BEKÇİ ALIMI YAZILI VE SÖZLÜ SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK? İŞTE BEKÇİ ALIMI SONUÇLARI SORGULAMA…

Polis Akademisi (PA) 2019/1.Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliğine Giriş Sınavı sonuçları ve 2019/2.Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliğine Giriş Sınavı sonuçlarının (Ankara – İstanbul ilçe) açıklandığını duyurdu. Bekçilik sınav sonuçlarını aşağıdaki bağlantıya tıkladıktan sonra açılan e-Devlet sayfasında bilgilerinizi girdikten sonra görüntüleyebilirsiniz.

BEKÇİLİK SINAV SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN

BEKÇİLİK MÜLAKAT SONUÇLARI PUAN HESAPLAMA NASIL YAPILIYOR?

Bekçi adayların başarı sıralamasına esas giriş puanı; yazılı sınav puanının %25’i, fiziki yeterlilik sınav puanının % 25’i ve sözlü sınav puanının % 50’sinin toplamı olarak hesaplanıyor.

BEKÇİ OLMAK İÇİN ŞARTLAR NELER?

Çarşı ve mahalle bekçisi olacaklarda aşağıdaki niteliklerin bulunması şarttır:

A) Türk vatandaşı olmak, B) İlkokulu bitirmiş olmak, C) Askerlik ödevini bitirmiş olup 30 yaşından yukarı olmamak, D) Görevini yapmaya engel olabilecek bir hastalık veya sakatlığı bulunmadığı sağlık kurulu tarafından verilmiş raporlarla tevsik edilmiş olmak, E) Ağır hapis veya 6 aydan fazla hapis veyahut affa uğramı olsalar bile zimmet, ihtilas, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanmak, dolanlı iflâs veya yüz kızartıcı başka bir fiilden dolayı hapis cezasından hükümlü bulunmamak, F) Türk toplum telâkkilerine göre kötü şöhretli tanınmamak, G) Kamu haklarından mahrum olmamak, kamu hizmetlerinden mahrumiyet cezası ile mahkûm bulunmamak.

Editör: TE Bilisim