Arap Yayıncılar Birliği Başkan Yardımcısı Muhammed es-Sibai, Türk televizyon dizilerinin Arap ülkelerinde yakından takip edildiğini ifade ederek, “Arap halkları, bizim de içinde yer aldığımız Osmanlı Devleti tarihini, sultanlarını bilme konusunda gerçek bir istek duyuyor. Osmanlı tarihini, okullarda öğretildiğinden farklı, objektif şekilde öğrenmek istiyorlar. Bazı Arap kitaplarında yanlış tarihi bilgiler yer alıyor.” dedi.

“Diriliş Ertuğrul”, “Payitaht Abdülhamid” gibi dizilerin Arap ülkelerinde revaçta olduğunu aktaran Sibai, “Türkiye’de yayınlanan tarihi televizyon dizileri, Osmanlı tarihini, objektif bir gözle okuma ve bilme isteği uyandırdı.” diye konuştu.

ARAP YAYINCILAR BİRLİĞİ’NİN AÇILIMI

Sibai, ayrıca Türkiye Yazarlar Birliği’nin Arap Yayıncılar Birliği’nde gözlemci üye olacağını belirtti. Şimdiye kadar Arap Yayıncılar Birliği’ne Arap ülkeleri dışında üye kabul edilmediğini kaydeden Sibai, “Ancak bu ayın sonunda düzenlenecek toplantıda, Arap olmayan ülkelerin de üyeliklerinin kabulü konusu ele alınacak. Türkiye Yazarlar Birliği, gözlemci üye olacak.” dedi.

Editör: TE Bilisim