Ceyhun Aşirov / Karabağ / Özel Haber

Uzlaşma, işgal ordusu tarafından dakikalar sonra delinince savaş kaldığı yerden devam etti. Ermenistan ordusu özellikle Gence şehrinde sivilleri hedef almayı sürdürünce, Azerbaycan ordusunun cevabı gecikmedi. Son gelen bilgilere göre de ordu, Güney Cephesi Zengilan bölgesinde operasyon yapıyor.

SALDIRI GİRİŞİMİ ENGELLENDİ

Savaş başladığından beri asker-sivil ayrımı yapmaksızın saldıran Ermenistan uluslararası hukuku hiçe saydı. Azerbaycan ordusu, saldırı hazırlığı içinde olan Ermenistan güçlerini Dağlık Karabağ cephesinde insansız hava araçlarıyla vurdu. Yapılan atışta 50’ye yakın Ermeni askerlerinin öldüğü belirtildi.

BAYRAKTAR HAVAYA UÇURDU

Paylaşılan yeni görüntülerde Ermenistan ordusunun saldırı girişiminin engellendiği görüldü. Görüntülerde 10’dan fazla Ermeni askerinin bulunduğu bölgenin, Bayraktar TB2 ile havaya uçurulması yer aldı. Azerbaycan ordusunun, gece boyunca Ermenistan’a ait çok sayıda noktayı vurması sonucu Ermeniler’in kaybı 60’a çıktı

ERMENİSTAN’A YARDIM YAĞIYOR

Birçok ülkelerin durmadan yeni silahlar gönderdiği Ermenistan, savaş bölgesinden 100 km uzakta olan Gence’yi ve Azerbaycan’ın diğer şehirlerini hedef almaya devam ediyor. Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov da Ermenistan’ın saldırıları devam ettirirse insani ateşkesin tamamıyla rafa kalkacağını açıkladı.

Editör: TE Bilisim