İstanbul’un Tuzla ilçesinde 67 yaşındaki komşusu Hüseyin Meriç’e şiddet uygulayan şarkıcı ve oyuncu Halil Sezai Paracıklıoğlu, 4 ayrı suçtan ifade vermek için polis eşliğinde adliyeye geldi. İfadesi alınan Paracıklıoğlu, silahla kasten adam yaralama ve silahla tehdit suçlamasıyla tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi.

ANBEAN KAYDA GEÇTİ

İstanbul Tuzla’da bir filmin çekimi yapılıyordu. İddiaya göre, film çekimi yapılan villanın yanındaki binada oturanlar gürültüden şikayetçi oldu. Ardından Halil Sezai ve yanındaki iki kişi yandaki villaya adeta baskın yaptı. Halil Sezai’nin elinde bir parça odun ile kapısına dayandığı evin sahibi ile başlayan tartışma alevlenince, kısa süreli arbede yaşandı. O anlarda güvenlik kameraları kayıttaydı.

Şarkıcı Halil Sezai yaşlı adamı vahşice dövdü! “Ezan mı okuyorsun sen!”

Gündem

Habere Git

KALP HASTASI ADAM CANINI ZOR KURTARDI

Halil Sezai, 67 yaşındaki adama birkaç kez vurduktan sonra kısa süreli bir kovalamaca yaşandı. Kalp hastası olduğu için bir an önce olay yerinden uzaklaşmak isteyen yaşlı adamı kovalayan Sezai, dengesini kaybedip yere düştü. Evin bahçesinin dışında yaşlı adamla tekrar tartışmaya başlayan Sezai, bir yumruk attıktan sonra yanındaki arkadaşının ikazıyla güvenlik kamerasını farketse de uyguladığı şiddetin dozunu artırmaktan kaçınmadı.

EZAN MI OKUYORSUN?

Yanındaki arkadaşlarının müdahale etmeden izlediği tartışma sırasında Halil Sezai, kalp hastası olduğu öğrenilen ve korkusundan Kelime-i Şehadet getiren yaşlı adamı darbederken “Ezan mı okuyorsun sen?” diyerek tekrar yumruk ve tekmelerle saldırmaya devam etti.

Polisin gözaltına aldığı Halil Sezai, emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı. Ancak görüntülerin sosyal medyada büyük tepki toplamasıyla ünlü şarkıcı hakkında soruşturma başlatıldı.

Halil Sezai’nin dövdüğü yaşlı adamın oğlu konuştu: Daha önce de evimize girdi

Video

Habere Git

CAMI KIRSAYDI DAHA KÖTÜ OLABİLİRDİ!

Olayın ardından yaşananları anlatan 67 yaşındaki darbedilen Hüseyin Meriç’in oğlu Mesih Meriç Behkam, “Dün sabah saat sekiz otuzda buradan çıkıyorum. Benim çıkmamı bekliyorlar. Babam kalp hastası bu olaylardan dolayı da çok yıprandı zaten. Evimizin her yerine kamera ses görüntülü kameralar koyduk. Çünkü bu adam bir kere daha bizim evimize girdi, yine ben yoktum. Dört kişi varmış. Bir tanesi saksıyla giriyor. Komşu saksıyla girdiğini görünce bir şey demiyor. Herhalde hediye getirdiler diye düşünüyor. Ama şahıs ilk başta geliyor, bir tane odun alıyor odunun oradaki bir aynayı kırmayı deniyor. Ayna kırılmıyor. Aynayı kırsa, o camı alacak ve saplayacak Ondan sonra gördüğünüz görüntüler zaten gayet net. Direk babamın evine girerek, babama vuruyor. Babam kafasına darbe alıyor. İki yarık var. Adamı elini bile kaldırmıyor. Yani 70 yaşında adam. Ne yapacak” dedi.

AİLESİNİ KORUMAK İÇİN ABD’DEN GELDİ

Devlet tarafından koruma gönderildiğini söyleyen Meriç, “Bir ekip verip tarafımızı koruyacaklarmış. Bu eve ailemi, güvenli bir şekilde nasıl getireceğimi bilmiyorum artık. Ben 2012’den beri Amerika eğitiminden sonra geri döndüm. Ailemle beraber olmak için. Ama ailemle beraber olamıyorum” şeklinde konuştu.

Yaşanan olay sonrası Aile Sosyal Bakanlığı ekipleri ile Tuzla Belediyesi yetkililerince ziyareti edildi.

SANAT CAMİASI DA TEPKİLİ

Sosyal medyada ünlü şarkıcıya tepkiler gittikçe büyürken ünlü isimler de sosyal medya hesaplarından sanatçıyı adeta topa tuttu.

Cüneyt Arkın sosyal medya hesabından paylaştığı sözlerle Halil Sezai’ye göndermede bulundu. Cüneyt Arkın, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

”Bir sanatçı sadece şarkı söyleyerek, film çekerek Türk halkına karşı görevini yapmış olmuş sayılmaz.Sanatçılar topluma örnek insanlar olması gerekir. Halka karşı onun sorumlulukları vardır. Özellikle gençlere örnek olmalılardır.”

“AĞIZ BURUN KIRMAK SERBEST Mİ?”

Alişan ise “Şimdi bu durumda bir ceza verilmiyorsa, hepimiz için hak mı doğuyor? İstediğimiz zaman, gücümüz de yetiyorsa birisinin bahçesine dalıp, evinden alıp ağzını burnunu kırmak serbest yani öyle mi? Yaşlı, genç, çocuk kadın fark etmez? Avukatlara soruyorum böyle bir hakkımız var mı? Ya da TCK’da? Burada istediğinizi linç edin, istediğinizi göklere çıkarın umurumda değil. Ama yaşlı, babası yaşında adamı öldüresiye döven birisini görmezden gelmek tam anlamıyla iki yüzlülüktür.” dedi.

“DAVASINDA YANINDAYIZ”

Haluk Leven de darb edilen 67 yaşındaki Hüseyin Meriç’e ulaşacaklarını söyleyerek “Bu konuyla ilgili amcaya ulaşacağız. Durumu yok ise ve kendisi de isterse AHBAP Platformu olarak davasında yanında olacağız.” açıklamasında bulundu.

Editör: TE Bilisim