Işıklar yanıyor” paylaşımıyla darbe çığırtkanlığı yapan AYM Üyesi Engin Yıldırım’a tepkiler çığ gibi büyüdü. İçişleri Bakanlığı ise paylaşıma ”Işıklarımız hiç sönmüyor” diyerek yanıt verdi.

AYM üyesi Yıldırım’ın istifa etmesi istenirken yoğun tepkiler sonrasında Yıldırım, hesabını koruma altına aldı.

Ardından Yıldırım, paylaşımını silerek özür diledi.

“Teşebbüsleri ima etmem söz konusu değil”

Yıldırım Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Şahsi twitter hesabımda yaptığım paylaşımda kullandığım ibare maksadı aşan bir şekilde yorumlandı ve bundan büyük bir üzüntü duymaktayım. Gayem, AYM’nin bir hukuk ışığı olduğuna vurgu yapmaktı. Demokrasi dışı tüm oluşum, araç ve teşebbüsleri ima etmem asla söz konusu değildir.” dedi.

Ne olmuştu?

Anayasa Mahkemesi’nin CHP milletvekili Enis Berberoğlu ile ilgili verdiği hak mahkumiyeti kararı dün İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yok hükmünde sayılmıştı. Mahkeme, Anayasa Mahkemesi’nin yeniden yargılama talebini geri çevirmişti.

Anayasa Mahkemesi üyesi Engin Yıldırım, Anayasa Mahkemesi binasının gece vakti çekilmiş resmini paylaşarak “ışıklar yanıyor” ifadesini kullandı. Yıldırım’ın bu mesajı eski dönemlerde darbeciler tarafından kullanılan “genelkurmayın ışıkları yanıyor” mesajını hatırlattı.

Engin Yıldırım Kimdir?

Prof. Dr. Engin Yıldırım, 1966’da İstanbul Üsküdar’da doğmuştur. İlk ve ortaöğrenimini Beylerbeyi’nde tamamlamıştır. 1987’de İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesini bitirmiştir.

1988 yılında öğretim üyesi yetiştirmek amacıyla açılan yarışma sınavını kazanarak lisansüstü eğitim için İngiltere’ye gitmiştir. 1989’da Warwick Üniversitesi Warwick Business School’da yüksek lisansını, 1994’te Manchester Üniversitesi Faculty of Economics and Social Studies’de doktorasını tamamlamış; 1994 ile 2010 yılları arasında Sakarya Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde öğretim üyesi olarak çalışmıştır. 2003 ile 2010 yılları arasında aynı Fakültede dekanlık görevinde bulunmuştur.

9/4/2010 tarihinde YÖK Genel Kurulunun gösterdiği üç aday arasından Anayasa Mahkemesi üyeliğine seçilmiştir.

Anayasa Mahkemesi Genel Kurulunca 19/10/2015 tarihinde yapılan toplantıda Anayasa Mahkemesi başkanvekilliğine seçilmiştir. 25/10/2019 tarihinde bu görevi sona ermiş olup üye olarak görevine devam etmektedir.

İngilizce bilen Engin Yıldırım evli ve iki çocuk babasıdır.

Editör: TE Bilisim