Diriliş Postası Ankara Temsilcisi Seda Şimşek/Ankara

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, HDP Kongresi’nde hükümete karşı “Gezi ittifakı” ve “Cizre ittifakı” olarak adlandırılan üçüncü blok arayışından bahsedilmesine tepki gösterirken, kongreye üst düzey katılım gerçekleştiren CHP’yi, mesaj gönderen Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nu, yeni parti kurma hazırlıkları yapan Ali Babacan’ı sert sözlerle eleştirdi. “Serok Ahmet’in PKK özlemi, Babacan’ın HDP sevdası, Kılıçdaroğlu’nun bölücülük merakı siyasette üçüncü bir blok arayışı falan değil, düpedüz vatana ihanettir” diyen Bahçeli, bu isimlerin “kirli üst aklın figüranları” olduklarını söyledi. Bahçeli, Viyana Büyükelçiliği’ne Ozan Ceyhun’un atanmasına ilişkin sosyal medyada yükselen tepkilere partisinden de katılan milletvekillerini ve parti yöneticilerini uyardı.

Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmada İran’ın Hoy şehri yakınlarında yaşanan 5,9 şiddetindeki deprem sebebiyle Van’ın Başkale ve Saray ilçelerinde hayatını kaybedenlerin ailelerine baş sağlığı dilerken, depreme karşı kalıcı ve etkili terbirlerin acil bir şekilde alınmasını istedi.

IRKÇILIK BALDIRAN ZEHRİ

Almanya’nın Hanau şehrinde yaşanan ırkçı terör saldırısında 5’i Türk olmak üzere 10 kişinin hayatını kaybettiğini hatırlatan Bahçeli, “İnsan hakları, düşünce ve ifade hürriyeti, demokrasi ve hoşgörü konularında lafa gelince mangalda kül bırakmayan Avrupa ülkelerinde ırkçı damarın kabarması, faşist eğilimlerin kamçılanması hakikaten de büyük bir çarpıklıktır” dedi. Türk milletinin ırkçılığa ve yabancı düşmanlığına her zaman kapalı olduğunu belirten Bahçeli, “Kendi ülkelerindeki milliyetçi eğilimleri güçlendirip başka ülkelerdeki milliyetçiliği şeytanlaştıran sözde gelişmiş devletlerin maksat ve muratlarının ne olduğu bellidir.” ifadelerini kullandı. Bahçeli, ırkçılığı “baldıran zehri” olarak tanımladı.

Üçüncü blok vatana ihanet

HDP’nin 4. Olağan Kongresi’nde yaşanan “rezilliklerin” herkesi rahatsız ettiğinin altını çizen Bahçeli, “Bizim için üzerinde durulması gereken nokta, CHP’nin, Serok Partisi’nin bölücü kongreye üst düzey temsilci göndermeleri, parti kurup kurmayacağı, ha bugün kurdu, ha yarın kuruyor hikâyesiyle taktik manevralar yapan eski bir bakanın mesaj göndermesidir. Demek ki, Gezi kalkışmasıyla, örtülü olarak Sorosçocuklarıyla gurur duyan eski Cumhurbaşkanından onay almıştır. Serok Ahmet’in PKK özlemi, Babacan’ın HDP sevdası, Kılıçdaroğlu’nun bölücülük merakı siyasette üçüncü bir blok arayışı falan değil, düpedüz vatana ihanettir” dedi.

İDLİB PATLAYACAKTIR” UYARISI

İdlib’de yaşanan gelişmelere değinen Bahçeli, ay sonuna kadar Suriye rejim güçlerinin Türkiye’nin gözlem noktalarının gerisine çekilip çekilmeyeceği muammasının yaşandığına dikkat çekti. İdlib’de çözüm yollarının aralanmasını Soçi kararlarının takibine bağlı olduğunu ileri süren Bahçeli, “Aksi takdirde İdlib patlayacak, zalimler ve katiller kaçtıkları yere kadar kovalanacaktır. Bu şartlar altında Türkiye’nin geri adımı düşünülemeyecektir. Zalim Esad döktüğü kanların bedelini damla damla ödeyecektir” diye konuştu. Rusya’nın tutumuna tepki gösteren Bahçeli, Rusya’nın Türkiye’ye karşı Suriye’nin arkasında durmasının akla ziyan olduğunu iddia ederek, “Putin’in ikili oynaması, önde Sayın Erdoğan’a sarılırken, arkada Esed’i kucaklaması tam bir çelişkidir” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim