AK Parti Eyüpsultan Belediye Başkan Adayı Deniz Köken, Mövenpick Otel’de basın mensuplarıyla bir araya geldi. Eyüpsultan’la ilgili projelerinden bahseden ve soruları yanıtlayan Köken, kökü mazide olan bir ati anlayışıyla, kadim kültürümüzün merkezi olan Eyüpsultan’da İstanbul kültürünü gelecek kuşaklara aktaracak hizmetlere talip olduğunu belirtti. Eyüpsultan’da tiyatro ve sinema salonlarının yeterli olmadığını ve bununla ilişkin çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Köken, “Sürdürülebilirliği doğru algılamak lazım. Şehirler neyle kalkınır, nasıl büyür bunları bulmanın formülü şehrin röntgenini çekmektir. İnsan hastalandığında doktora, şehir hastalandığında belediyeye gider. Doğru analizler yapamazsak şehirler hasta olup tıkanır.” dedi.

“SOSYAL ÇALIŞMALAR GÖNÜL İŞİDİR”

Sosyal çalışmaların gönül işi olduğunu vurgulayan Köken, İnsanımızdan gelen bilgileri, eleştirileri ve önerileri bir havuzda toplayıp yüzde 10’unu bile hayata geçirebilirsek şehrimize büyük katkısı olacağını düşünüyorum.” diye konuştu.

MÜZE PROJELERİMİZİ HAYATA GEÇİRECEĞİZ

Eyüpsultan’ı bir kültür ve turizm merkezine dönüştürerek sosyal yaşam alanlarını genişletip semt sakinlerinin hizmetine sunacaklarını söyleyen Köken sözlerini şöyle noktaladı: “Eyüpsultan Fatih’in fethiyle yaşıt olmasına rağmen bir müzesi yok. Biz Feshane’yi müze yapmayı düşünüyoruz. Ayrıca Alibeyköy’de de ağırlıklı olarak balkan göçmeni vatandaşlarımız yaşıyor. Oraya Rumeli ve Balkanları andıran bir müze yapmak niyetindeyiz.”

Editör: TE Bilisim