28 Mart 2020 itibariyle Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na atanan Adil Karaismailoğlu kimdir, kaç yaşında ve nereli? Yeni Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun mesleği nedir? Vatandaşlar, gece saatlerinde Resmi Gazete’de yer alan atama kararının ardından Adil Karaismailoğlu ile ilgili araştırmalarını yoğunlaştırdı. Yeni Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu’nun memleketi, mesleği, yaşı gibi detaylar merak ediliyor. Peki Yeni Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu kimdir, nereli, kaç yaşında? Karaismailoğlu’nun mesleği nedir? Detaylar haberimizde.

Adil Karaismailoğlu kimdir, kaç yaşında ve nereli? Yeni Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun mesleği nedir?

19 Mayıs 1969 tarihinde Trabzon‘da dünyaya gelen Adil Karaismailoğlu, lise eğitimini Trabzon Lisesi’nde tamamladıktan sonra üniversite eğitimini Karadeniz Teknik Üniversitesi Makina Mühendisliği bölümünde yaptı. 1992 yılında mezun olan Karaismailoğlu, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi Kentsel Sistemler ve Ulaştırma Yönetimi‘nde yaptı.

Adil Karaismailoğlu, 1995 Mayıs’ında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğü’nde ilk görevine başladı.

1998’de İETT Genel Müdürlüğü’ne getirilen Karaismailoğlu, İETT’de Yapı Bakım Daire Başkanlığı’nda mühendis olarak, Motor Yenileme Fabrikasında ve İkitelli Garajında Müdür olarak görev yaptı.

Karaismailoğlu, 2002’den sonra İBB Trafik Müdürlüğü’nde trafik kontrol merkezi, sinyalizasyon, akıllı trafik sistemlerinden sorumlu Müdür Yardımcısı olarak çalışmakta iken 13 Kasım 2009 tarihinde Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğü görevine atandı.

23 Temmuz 2014’te Ulaşım Daire Başkanlığı görevine, Temmuz 2016’da da Toplu Konut İdaresi (TOKİ) İstanbul Emlak Dairesi Başkanlığı görevine getirilen Karaismailoğlu, 26 Nisan 2018’de İBB Genel Sekreter Yardımcılığı görevinde bulundu. Karaismailoğlu, 28 Haziran 2019’da görevinden istifa etti.

Adil Karaismailoğlu, 28 Mart 2020 tarihinde Resmi Gazete’de yer alan Cumhurbaşkanı kararıyla görevinden alınan Mehmet Cahit Turhan’ın yerine, Türkiye Cumhuryiyeti Ulaştırma ve Altyapı Bakanı olarak atandı.

Editör: TE Bilisim