İçişleri Bakanlığı’nın uyarılarına rağmen asker uğurlama eğlenceleri son sürat devam ediyor. Önceki akşam araçlarıyla konvoy eşliğinde asker uğurlayan bir grup, girdikleri tüneli kapattı.

TRAFİĞİ DURDURDULAR!

Aralarında çocuklarıyla gelen ailelerin de bulunduğu gruptakiler araçlarından inerek asker adayını havaya fırlattı. Kuralları hiçe sayan grup, bir çok insanın hayatını tehlikeye attı, trafiğin uzun süre durmasına neden oldu.

Kentte tozu dumana katan magandalar tüm bu yaptıklarını kaydedip bir de sosyal medyada paylaştı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, trafik magandalarını yakaladı.

“İYİLİK YAPMIYORLAR”

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından asker uğurlamaları sırasında istenmeyen görüntüler oluşmasına tepki gösterdi.

Bakan Koca, “COVID-19 tedbirlerine uyulmadan yapılan asker uğurlamaları haberlerine giderek daha fazla rastlıyoruz. Uğurlamaları bu şekilde yapanlar, kendilerine iyilik, arkadaşlarına arkadaşlık yapmıyor.” ifadelerini kullandı.

TRAFİKTEN MEN EDİLDİLER

İstanbul Valiliği, Arnavutköy, Bağcılar, Esenyurt, Maltepe ve Sarıyer’deki kalabalık grup halinde asker eğlencesi düzenleyerek havaya ateş açan, sosyal mesafe kuralına uymayan ve trafiğin güvenliğini tehlikeye düşüren şüphelilerin yakalanarak haklarında işlem uygulandığını açıkladı.

Valilikten yapılan açıklamada, olaya karışan kişilerin her birine ayrı ayrı Hıfzıssıhha Kanunu ve Karayolları Trafik Kanunu’na muhalefet nedeniyle idari para cezaları uygulandığı, 3 kişinin sürücü belgesinin geçici olarak geri alındığı ve 3 aracın da trafikten men edildiği belirtildi.

Editör: TE Bilisim