Çin’den tüm yerküreye hızla yayılan koronavirüs salgınına bağlı panik havası dalga dalga yayılmayı sürdürürken, Suriye, Türkiye ve Rusya üçgeninde yaşanan gelişmelerin yanı kıra birçok küresel gelişme, geride kalan haftada dolardaki çıkışı hızlandırmıştı.

Geçtiğimiz hafta son 9 ayın en yüksek seviyesini gören dolar daha sonra dengelense de yeni haftanın ilk gününe de ciddi bir yükselişle başladı. Özellikle petrolde yaşanan yüzde 30’luk rekor düşüş de döviz fiyatları üzerinde etkili oldu.

Peki bugün dolar düşer mi, yükselir mi? 9 Mart 2020 dolar ne kadar oldu? Bugün dolar, euro, sterlin fiyatları.

9 MART 2020 DOLAR NE KADAR OLDU?

Dolar, yeni haftaya yükselişle başlamasının ardından önceki kapanışın yaklaşık yüzde 1 üzerinde 6,1450’den alıcı buluyor.

EURO NE KADAR?

Aynı dakikalarda euro, yüzde 2 değer kazancıyla 7,0120’den işlem görüyor.

STERLİN NE KADAR?

Birleşik krallık para birimi sterlin ise yüzde 1,2 artışla 8,0360’tan satılıyor.

DOLAR DÜŞER Mİ YÜKSELİR Mİ?

Ekonomi uzmanları, bugün için yurt içi veri gündeminin zayıf olduğunu, yurt dışında Almanya’da dış ticaret dengesi ve sanayi üretim endeksinin yanı sıra Euro Bölgesi’nde yatırımcı güven endeksi verilerinin takip edileceğini belirtiyor. Teknik açıdan bakıldığında dolar için 6,10’un destek konumunda bulunduğunu, bu seviyenin altında kapanışların olması durumunda düşüşün ivme kazanabileceği belirtiliyor. Analistler ayrıca 6,20’nin direnç olarak izleneceğini de dile getiriyor.

Editör: TE Bilisim