Şehir arası seyahat genelgesi kapsamında daha önce 9 ilde seyahat kısıtlaması kaldırıldı. Alınan tedbirlerin ardından Türkiye’de vaka sayıları günden güne düşerken 30 Mart’tan bu yana ilk kez, günlük vaka sayısı 2 binin altına düşmüştü. Bu sürecin hemen ardından vatandaşlar normalleşme süreci başlamıştı. Özellikle Ramazan bayramına kısa bir süre kalmasıyla birlikte köylerine, akrabalarına veya tatil beldelerine gitmek isteyen vatandaşlar şehirler arası yasağın ne zaman kalkacağını öğrenmek istiyor. Peki Şehirler arası yasak ne zaman kalkacak? Yol yasağı ne zaman bitecek? Detay haberimizde…

Çin’den koronavirüs itirafı: Gerçekler gizlendi

Dünya

Habere Git

ŞEHİRLER ARASI YASAK NE ZAMAN KALKACAK? YOL YASAĞI NE ZAMAN BİTECEK?

Geçtiğimiz günlerde seyahat kısıtlaması ile ilgili genelge yayımlanmıştı.Genelgede;

1- Adana, Denizli, Diyarbakır, Kahramanmaraş, Mardin, Ordu, Şanlıurfa, Tekirdağ ve Trabzon illerinde şehir seyahat kısıtlamaları 11.05.2020 Pazartesi günü saat 24.00’dan itibaren kaldırıldı. 2- Ankara, Balıkesir, Bursa, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Manisa, Sakarya, Samsun, Van ve Zonguldak illerinde ise şehir giriş-çıkış kısıtlaması uygulamasına devam edilecek.

Bu kapsamda, Valiler tarafından, Adana, Denizli, Diyarbakır, Kahramanmaraş, Mardin, Ordu, Şanlıurfa, Tekirdağ ve Trabzon illerimizde 03.04.2020 tarihinden itibaren devam eden şehir giriş/çıkış sınırlaması tedbirlerin kaldırılmasına ilişkin ilgili mevzuatı uyarınca gerekli kararlar ivedilikle alınacak. Şehir giriş/çıkış sınırlamasının devam eden 15 ilimizde 03.04.2020 tarihli ve 6235 sayılı Genelgemizde belirlenen usul ve esaslar çerçevesinde uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmeyecek.

Öte yandan konuyla alakalı konuşan Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, salgınla mücadelede bir sürpriz yaşanmazsa iç turizmi mayıs ayı sonunda başlatmayı düşündüklerini söyledi.

Bakan Ersoy, şu anki verilere göre salgınla mücadelede her şeyin olumlu geliştiğini ifade ederek şöyle konuşmuştu; “Böyle giderse ve gidişatta sıkıntı yaşanmazsa mayıs ayı sonu itibariyle iç trafik başlayacak. Kontrollü iç hat uçuşlarıyla turizm sezonu açılacak. Bir sertifikasyon kurulu oluşturduk ve konaklamanın kurallarını belirledik. Çok kapsamlı bir kurallar bütünü. Konaklama tesisleriyle görüşmelerimiz sürüyor. Bu kurallara uymayı taahhüt edenlere sertifikasyon vereceğiz. Sertifikasyon alan tesisleri duyurarak, tatilciye ‘Buralara gidebilirsiniz’ diyeceğiz. Şehirlerarası seyahat ve iç hat seferleri de bu dönem başlayacak. Vaka açısından sıfır olan ülkelerle karşılıklı kapıları açabiliriz”

Editör: TE Bilisim