Son dakika deprem bilgileri merak ediliyor. Malatya’daki depremin şiddeti kaç? Bu gece saat 02.03’te meydana gelen Pütürge merkezli deprem, başta Malatya olmak üzere çevre illerde de hissedilerek tedirginliğe yol açtı. Depremin ardından vatandaşlar konuyla ilgili son dakika deprem bilgileri ve en son nerede deprem oldu konusunu araştırmaya başladı. Peki, AFAD ve Kandilli Rasathanesi verilerine göre Malatya’daki depremin şiddeti kaç? En son deprem nerede oldu? Kandilli Rasathanesi son depremler listesi ve konuya ilişkin detaylar haberimizde.

Malatya’daki depremin şiddeti kaç?

Gece saat 02.03’te merkez üssü Malatya’nın Pütürge ilçesi olduğu tespit edilen deprem, Kandilli verilerine göre yerin 10 km derinliğinde meydana geldi.

Kandilli Rasathanesi verilerine göre büyüklüğü 5,1 olarak açıklanan depremde olumsuz bir durum yaşanmadı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın (AFAD) internet sayfasındaki bilgilere göre büyüklüğü 4,9 olan depremin yerin yaklaşık 14 kilometre derinlikte olduğu öğrenildi.

Yaşanan depremin, Gaizantep, Şanlıurfa, Elazığ, Sivas, Diyarbakır, Ardahan, Kahramanmaraş, Adıyaman gibi çevre illerden de hissedildiği bildirildi.

Malatya Valisi Aydın Baruş’tan açıklama

Malatya Valisi Aydın Baruş, depremde ilk belirlemelere göre olumsuz bir durum olmadığını aktardı.

En son deprem nerede oldu?

Türkiye’de en son nerede deprem olduğu bilgilerine buraya tıklayarak AFAD ve Kandilli Son depremler sayfasından öğrenebilirsiniz…

İşte bu gece Malatya’da meydana gelen deprem ve ardından Türkiye genelinde yaşanan son depremler listesi;

Editör: TE Bilisim