Dün akşam Afyonkarahisar’dan ekranlara konuk olan MasterChef 2020 Türkiye’nin hünerli yarışmacıları yöreye özgü lezzetlerle yarıştı. Hazırladıkları sunumlar misafirler tarafından oylanan adayların mücadelesi ilgiyle izlendi. Yarışmacıların hayat hikayeleri ve kişisel bilgileri de takipçilerin sıkça araştırıdığı konulardan biri haline geldi. Peki MasterChef 2020 eleme turunda 16 kişilik ana kadroya katılamayıp yedek yarışmacılar arasında kalan ve geçtiğimiz hafta Sedat’ın elenmesinin ardından yeniden yarışma fırsatı bulan Masterchef Sefa kimdir, nerede çalışıyor? Sefa Okyay Kılıç nereli ve kaç yaşında? Detaylı bilgi haber metninin devamında.

MasterChef Sefa neden geri döndü?

MasterChef Sefa elemelerde Furkan’a kaybetmişti. Furkan, Sefa’dan daha iyi yemek yaptığı için elenmişti. Sedat ise ana kadrodan elenen ilk isim oldu. Takımları dengelemek için Sefa Okyay Kılıç geri döndü.

SEFA OKYAY KILIÇ KİMDİR, NEREDE ÇALIŞIYOR; YAŞI KAÇ?

Sefa Okyay Kılıç, 24 yaşında. Gazi Üniversitesi Gastronomi Sanatları Fakültesi mezunu. Bir hafta önce Londra’dan gelmiş. Londra’da sahibi Türk olan Akdeniz restoranında aşçı olarak çalışan Sefa Kılıç, şeflerin karşısına çok iyi hazırlanarak çıktığını ve MasterChef’i kazanmaya geldiğini söyledi.

Sefa Okyay Kılıç, Londra’dan MasterChef için gelme sebebini şu sözleri ile açıkladı “Bir insan kendi topraklarında kendi halkının önünde başarılı olursa ve burada kendini ispatlarsa dünyaya çok rahatlıkla kendini ispatlayabilir. Bunun örneği birçok Türk şef var zaten. Bu yüzden kendi ülkemde başarılı olmak için buraya geldim.”

MasterChef Türkiye’ye yatak olarak karnıbahar püresi kullandığı erik soslu bademli somon füme yapmıştı. Bu turda ilk turda Mehmet şef evet – Danilo şef evet – Somer Şef evet oyu almıştı ve böylece MasterChef Türkiye 2020’de üst tura çıkmayı başarmıştı. Sefa Okyay Kılıç, MasterChef Türkiye üçlü eleme turunda verilen 40 dakikalık sürede Hint mutfağının sevilen yemeklerinden Tikka Masala yaptı.

Editör: TE Bilisim