Diriliş Postası muhabiri Batuhan Gülşah/Atina

Barış Pınarı Harekâtı’nın Suriye’nin kuzeyindeki terör koridorunu tarihe gömmesi, Avrupa Birliği’nde sebep olduğu huzursuzluk devam ediyor. AB’nin sağcı kanadı, Türkiye’nin adaylık statüsünü tartışmaya başlarken, bu durum Yunanistan’da tedirginliğe neden oluyor. Ankara’yı harekât boyunca en çok eleştiren ülkelerden biri olan Atina, komşusunun Batı’dan tamamen dışlanma ihtimali karşısında son derece isteksiz.

SABAH-AKŞAM TÜRKİYE’Yİ KONUŞUYORLAR!

Ülkedeki haber programlarında sabah-akşam fark etmeksizin Türkiye konuşuluyor. Özel kanalların görüşlerine sıklıkla başvurduğu emekli generaller, Miçotakis iktidarını “Türkiye’yi küçümsüyorlar” şeklinde eleştiriyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yönetimindeki Türkiye’nin uluslararası hukuk, ulusal egemenlik hakları gibi kavramlara hiçbir saygısının olmadığı öne sürülerek, Başbakan Kyriakos Miçotakis yönetiminin “Karşısında sıradan bir Avrupa ülkesi varmış gibi” hareket ettiği, Türkiye’yi böyle değerlendirmenin hayati bir yanlış olduğu yorumu dillendiriliyor. SKAİ, ANT1 gibi özel kanallara bağlanan askeri yetkililer, “Türkiye’yi sakın küçümsemeyin. ABD ve Rusya’yı Suriye işgalinde nasıl parmaklarında oynattıklarını gördük. Bizim her şeyi uluslararası hukuktan ibaret sayan siyasetçilerimizin bunu dikkate alması lazım” fikrinde birleşti.

YPG’Lİ TERÖRİSTE KALKAN OLDULAR

Öte yandan Yunan medyası, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın YPG lideri Mazlum Abdi için “Kırmızı bültenle aranan bir terörist. ABD’nin Mazlum lakaplı bu kişiyi bize iade edeceğine inanıyorum” ifadelerini manşetlerine taşıdı. Söz konusu teröristi “Suriye’deki Kürt-Arap birliğinin lideri” gibi hayali unvanlarla göklere çıkaran Yunan gazeteleri, Erdoğan’ın bu isteğini “absürt” olarak niteledi. Suriye’nin kuzeyinde “de facto” olarak kurulduğu iddia edilen bir devletin lideri olduğu yazılan Abdi için, “DAEŞ ile mücadelede kilit isimlerden biriydi” ifadelerini kullandı. Türkiye’nin “Suriye işgali”ne ses çıkarmayan ABD’nin, böylesine “kabul edilemez” bir teklife olumsuz yanıt vereceği öngörüldü. Yunan medyası, Barış Pınarı Harekâtı boyunca YPG/PKK kaynaklarının her iddiasını hiçbir tartışma gütmeden doğru olarak kabul ederek sayfalarına taşımıştı.

Editör: TE Bilisim