Koah doğal tedavi yöntemleri, medikal tıp uygulamalarına destek olmak ve koah hastalığının sebep olduğu rahatsızlıkları minimuma indirmek amacıyla evde uygulayabileceğiniz tedavi yöntemleridir. Bitkisel koah tedavisi yöntemleri ile hastalığın hayat kalitesini düşüren etkilerini azaltabilirsiniz. Uzmanlar tarafından önerilen evde deneyebileceğiniz tedavi yöntemleri şu şekilde sıralanabilmektedir:

Koah hastaları için bitki çayı Taze tere kürü Keçiboynuzu kürü Hatmi çiçeği kürü

Koah Nedir?

Koah, akciğerlere gelen havanın dışarıya rahat verilememesi şeklinde kendini gösteren bir akciğer hastalığıdır. Günümüzde koah hastalığı küresel bir sağlık sorununa dönüşmüştür ve oldukça sık görülmektedir. Koah hastalığının en önemli nedenin sigara olduğu bilinmektedir. Bununla birlikte hastalığın meydana gelmesine ortam hazırlayan birçok farklı etken bulunmaktadır. Bu etkenler şu şekilde sıralanabilmektedir:

Genetik hastalıklar Yoğun olarak hava kirliliğine maruz kalmak

Yaş ilerlemesi

Koah hastalığının erkeklerde daha sık görüldüğü bilinmektedir. Bu açıdan cinsiyetin de bir etken olduğu söylenebilmektedir. Bununla birlikte günümüzde kadınlarda sigara tüketiminin artması ile birlikte görülme sıklığı da yükselmiştir.

Koah Belirtileri Nelerdir?

Koah belirtileri olarak sıralanabilecek en yaygın görülen belirtiler şu şekilde sıralanabilmektedir:

Nefes darlığı Hırıltı Göğüste sıkışma hissi Balgam Siyanoz Yorgunluk Solunum yolu enfeksiyonlarının sık görülmesi Ayaklarda ve bacaklarda şişme

Koah belirtileri ortaya çıktıktan sonra uzman bir doktora başvurularak koah tedavisi başlatılması ve sigara gibi hastalığa neden olan etkenlerin bırakılması gerekmektedir.

Bitki Çayı ile Koah Tedavisi

Bitki çayı tedavisi, uzmanlar tarafından koah hastalığının neden olduğu problemlerin azaltılması ve bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi için en sık önerilen doğal tedavi yöntemlerinden birisidir. Bitki çayı için ihtiyaç duyacağınız malzemeler şu şekilde sıralanabilmektedir:

Okaliptüs yaprağı Toz ekinezya Toz zerdeçal Isırgan otu yaprağı Mekankökü

Bu malzemelerden birer tutam alarak kaynatmanız gerekmektedir. 5 dakika kadar kaynatmanız yeterli olacaktır. Dilerseniz çayınızın içine bal ve stevia bitkisi ekleyerek çayınızı tatlandırmanız mümkündür.

Tere Kürü ile Koah Tedavisi

Tere kürü tedavisi, akciğerlerde meydana gelen balgam probleminin azaltılması için kullanılabilecek bir tedavi yöntemidir. Bu yöntem için tek ihtiyacınız olan malzeme teredir. Bir bağ tereyi iki parçaya bölerek yarısını öğleden önce yarısını ise öğleden sonra tüketmeniz gerekmektedir. Ayda ortalama 4 kez uygulayarak balgam probleminizi azaltabilirsiniz.

Tere kürü ile ilgili bilmeniz gereken en önemli husus, terenin acı tadının idrarda yanma gibi bir probleme sebep olabilmesidir.

Keçi Boynuzu ile Koah Tedavisi

Keçi boynuzu tedavisi, sık tercih edilen doğal tedavi yöntemlerinden birisidir. Keçi boynuzu tüketiminin koah hastalarına oldukça iyi geldiği bilinmektedir. Keçi boynuzunu dilerseniz soğuk press şeklinde hazırlanmış doğal keçi boynuzu pekmezini sabah akşam tüketerek kullanabilirsiniz. Bu durumda 1 yemek kaşığı tüketmeniz yeterli olacaktır.

Tercih edebileceğiniz bir diğer yöntem ise keçi boynuzu çayıdır. 8 adet keçiboynuzu bitkisini 2 bardak su ile kaynatarak hazırlamanız gerekmektedir. 4 – 5 dakika kaynatmanız yeterli olacaktır. Bu çayı günde iki kere tüketmelisiniz.

Hatmi Çiçeği ile Koah Tedavisi

Hatmi çiçeği tedavisi, koah tedavisinde balgam söktürücü ve iltihap kurutucu olarak tercih edebileceğiniz bir tedavi yöntemidir. Bu yöntem için gereken malzemeler şu şekildedir:

1 litre süt

10 gram hatmi çiçeği 1 tatlı kaşığı bal

Malzemeleri bir kaba ekleyerek karıştırmanız ve günde 1 kere tüketmeniz koah tedavisi için faydalı olacaktır.

Editör: TE Bilisim