Geçtiğimiz sezon Galatasaray’da 44 maçta 16 gol 4 asistlik performansıyla 15 milyon euroya Monaco’ya transfer olan Henry Onyekuru’nun devre arasında geri döneceği haberleri, sarı-kırmızılı taraftarları bir hayli heyecanlandırdı. Ancak, bitti gözüyle bakılan transfer için Fransız ekibinden gelen haberler kafaları karıştırdı.

ALACAĞI ÜCRET BİLE BELLİ

Monaco’nun teknik patronu Leonardo Jardim’in en son 2 ay önce forma şansı verdiği Henry Onyekuru, Galatasaray’a dönmeyi çok isterken Şükrü Hanedar’ın menajer William D’Avilla ile masaya oturduğu ve 1,5 yıllık kiralama seçeneğini masaya yatırdığı ve büyük ölçüde anlaşma sağladığı öne sürüldü. Oyuncunun bu transfer karşılığında sarı-kırmızılı kulüpten toplamda 3,5 milyon euro kazanacağı da iddialar arasında yer aldı.

Bu gelişmeler sonrası olan 22 yaşındaki Nijeryalı yıldızın eşyalarını toplamaya başladığı dile getirilirken, Monaco’nun iki numaralı ismi olan Oleg Petrov’dan kafa karıştıran bir açıklama geldi. Kulüp ikinci başkanı Petrov, Monaco’nun Onyekuru’ya ihtiyacı olduğunu belirterek, “Önümüzdeki haftalarda kendisine şans verilecektir” dedi.

TÜM ŞARTLAR ZORLANACAK

Buna karşın Fransa’da son derece huzursuz ve mutsuz olduğu bildirilen Onyekuru için Monaco yönetimiyle masaya oturmaya hazırlanan Şükrü Hanedar’ın Oleg Petrov’u ikna etme adına tüm şartları seferber edeceği bildirildi. Oyuncuyla yaptığı anlaşmada hiçbir sorun bulunmayan Galatasaray’ın önümüzdeki günlerde Monaco’ya çıkarma yapacağı kaydedildi.

Editör: TE Bilisim