Furkan Benli-İstanbul

Suudi Arabistan’ın Cidde kentinde Fransız Konsolosluğu’nda bir güvenlik görevlisine bıçaklı saldırı gerçekleştirildi.

Suud polisinden yapılan açıklamada saldırganın çok uzaklaşmadan yakalanıp gözaltına alındığı belirtildi. Ayrıca saldırganın Suud vatandaşı olduğu ifade edildi.

YARALI HASTANEDE

Saldırının gerçekleştiği Fransız Konsolosluğu da yaptığı basın açıklamasında “Bugün konsoloslukta çalışan bir güvenlik görevlisine yönelik bıçaklı saldırı gerçekleştirildi. Saldırının akabinde harekete geçen Suud polisi saldırganı yakaladı. Hafif yaralanan güvenlik görevlisi ise hastaneye sevk edildi.” ifadelerine yer verdi.

FRANSIZ VATANDAŞLARA GÜVENLİK UYARISI

Açıklamada ayrıca saldırı sert bir dille kınanırken Suudi makamlarına olan güvenin sarsılamayacağı ve yaşanan olayın her yönüyle aydınlığa kavuşturulacağı belirtildi.

Fransız Konsolosluğu yaşanan gelişmenin ardından Suudi Arabistan’daki vatandaşlarına güvenlik uyarısında bulunarak tüm tedbirleri almaları gerektiği çağrısında bulundu.

SON 3 SAATTE 3 SALDIRI

Öte yandan yaşanan bu tüm bu gelişmelerin yanı sıra Fransa da tansiyon çok yüksek. Son 3 saat içerisinde Fransa’daki bir klise yakınlarında bir kadın saldırı sonucu feci şekilde hayatını kaybederken yine Fransa’nın Avignon şehrinde polise bıçakla saldıran şahıs, öldürüldü. Ölü sayısı 3’e yükseldi.

Editör: TE Bilisim