Mantalite olarak diğer mide balonlarında olduğu gibi amacı midede belli bir hacim kaplaması ve bu sayede yiyeceğinizden daha az yemenizi sağlayarak kilo vermeye yardımcı olmasıdır. Tüp mide ameliyatı gibi ameliyatlarda midenin bir kısmı alınarak kilo kaybı sağlanırken, yutulabilir balon, endoskopi yoluyla yerleştirilen diğer balonlar gibi midede tokluk hissi vererek kilo vermeyi sağlar.

Aynı zamanda alınan besinlerin mideden geçişini uzatır ve bu sayede kişi açlık hissini daha geç hisseder ve direkt olarak zayıflamaya başlar. Zorlanmadan diyet yapabilmeye olanak sağlar, kolayca kilo vermede bir çıkış kaynağı olur.

Yutulabilir Mide Balonu kişinin midesinde olduğu süre boyunca sağlıklı beslenme alışkanlığı kazanma konusunda gerekli zamanı kişiye tanır.

Endoskopik yollarla yapılabilen mide balonu yöntemleri, son zamanlarda çok tercih edilen zayıflama çeşitleri haline gelmiştir. Mide içerisine yerleştirilen mide balonunun yer kaplaması sonucu mideyi doldurması sayesinde tokluk hissi vermesine dayalı olarak fayda eden bu zayıflama metodu, mide balon operasyon çeşitlerinden herhangi birini yaptıran kişiler için  kilo verimine sebep olur. Yine de bu durum ömür boyu değildir. Kişinin kendi yaşam stilini, yeme içme alışkanlıklarını değiştirerek bu durumu kalıcı hale getirmesi kilo vermesini de daimi hale getirir.

Yutulabilen Balon

Yutulabilir mide balonu cerrahi gerektirmeyen bir araç olması ile, obezite ile savaşan insanlar için kolay bir çıkış yoludur. Hayat düzeni ve kontrollü bir diyet sayesinde kilo kaybını hızlandırarak, istenilen vücuda ve kiloya gelmeniz konusunda yoldaş olur.

Yutulabilir mide balonu diğer mide balonları ile kıyasla daha çok tercih edilmesi dışında aslında diğerleri ile aynı etki mekanizmasına sahiptir. Mide hacmini küçültmekle kalmaz, mide boşalma süresini de geciktirerek kişiye daha uzun süre tokluk hissini yaşamasını sağlar. Uzun lafın kısası, daha az porsiyon yiyerek daha uzun tokluk hissi yaşatır. Bu sayede otomatik olarak gün içinde aldığımız kalorinin azalmasına sebep olur direkt olarak kilo vermemizi sağlar.

Genelde mide balonları anesteziye ihtiyaç duyar ve endoskopik tıbbi prosedürler gözetilerek yerleştirilip, çıkarılmalıdır. Fakat yutulabilir balon hap şeklinde yutulan ve aylar sonra doğal olarak kendi kendini vücut dışına atabilen bir mide balonudur. Bu balonu taktırmak isteyenler günlük klinik ziyaretleri sırasında gerçekleştirebilir. Yutulabilir mide balonu için hastaneye yatmak gerekmez. En çok tercih edilen olmasındaki sebepler ise herhangi bir anesteziye veya endoskopi gibi tıbbi uygulamalara ihtiyaç duymamasıdır.

 

Editör: TE Bilisim