NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, ABD’nin terör örgütü YPG/PYD/PKK’nın tehdit olarak yer aldığı plana karşı çıkması üzerine, Türkiye’nin de NATO’nun Baltık ülkeleriyle ilgili savunma planını onaylamamasıyla ortaya çıkan sorunun çözümü için çalışmaya devam ettiklerini belirtti.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg NATO’daki Türkiye-ABD arasında yaşanan anlaşmazlık hakkında açıklamalarda bulundu.

Stoltenberg, bu konu hakkında Londra’da yapılan NATO Liderler Zirvesi’nden önce gazetecilerin sorularını cevapladı.

“TÜM MÜTTEFİKLERİ KORUYACAK PLANLARIMIZ VAR”

Baltık ülkeleri ve Polonya dahil tüm müttefikleri korumak için uygulamada olan planlar bulunduğunu belirten Stoltenberg, “Bunun da ötesinde sadece planlarımız yok askeri güçler de var. Tarihimizde ilk kez Baltık ülkelerini korumak için sahada savaşa hazır kuvvetler var.” dedi.

Savunma planlarının güncellemesine ilişkin soruna çözüm bulunacağı konusunda emin olduğunu kaydeden Stoltenberg, “Dün gece bu sorunu Türkiye Cumhurbaşkanı (Recep Tayyip) Erdoğan ile de görüştüm. Konuştuğumuz bu dakikalarda sorun üzerinde çalışıyoruz.” ifadesini kullandı.

“TÜM TERÖR ÖRGÜTLERİNE KARŞI BİRLİK OLUNMALI”

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, birlik ve dayanışmanın, NATO’nun iki temel direği olduğunu belirterek, Türkiye’nin müttefiklerinden, PKK, DEAŞ ve FETÖ dahil terörün her türüne karşı somut bir biçimde yanında bulunulmasını beklediğini bildirdi.

Kalın, Twitter hesabından, İngiltere’de gerçekleştirilen NATO Zirvesine ilişkin paylaşımda bulundu.

İbrahim Kalın, “Birlik ve dayanışma, NATO’nun iki temel direğidir. Türkiye’nin müttefiklerinden beklentisi, PKK, DEAŞ ve FETÖ dahil terörün her türüne karşı somut bir biçimde yanında olmasıdır. Ayinesi iştir kişinin, lafa bakılmaz. Hepimiz güvende olmadan hiçbirimiz güvende değiliz.” ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

ABD’nin YPG/PYD/PKK’nın da tehdit olarak yer aldığı NATO’nun Türkiye ile ilgili güvenlik planının yayımlanmasına itiraz etmesi üzerine, Türkiye de NATO’nun Baltık ülkeleri hakkındaki güvenlik planının yayımlanmasına karşı çıkmıştı.

Editör: TE Bilisim