1 kilo safran kaç çiçekten elde edilir? 1 kilogram elde etmek için çiçeğinden 110 bin ila 165 bin arası toplanması gereken baharat hangisidir? – Milyoner ATV ekranlarında yıllar önce Kenan Işık’ın sunuculuğuyla başlayan ve şimdilerde Kenan İmirzalıoğlu ile yoluna devam eden hem kazandıran hem de bilgilendiren yarışma programı Kim Milyoner Olmak İster, tüm heyecanıyla sürüyor. TV karşısında yarışmayı izlerken soruların doğru yanıtını merak eden izleyiciler internette de yoğun araştırmalar gerçekleştiriyor. Bu akşamki programda yarışmacıya sorulan soru da dikkatleri çekti. İzleyiciler yanıtı arama motorlarında sorgulamaya başladı. Çiçeğinin çok küçük bir parçası kullanıldığından 1 kilogramını elde etmek için çiçeğinden 110 bin ila 165 bin arası toplanması gereken baharat hangisidir? şeklindeki Milyoner sorusu ile verilen seçenekler arasındaki doğru yanıtı!..

Çiçeğinin çok küçük bir parçası kullanıldığından 1 kilogramını elde etmek için çiçeğinden 110 bin ila 165 bin arası toplanması gereken baharat hangisidir ?

A- Safran

B- Karabiber

C- Kimyon

D- Zerdeçal

Doğru cevap: Safran

Safranın yetiştiriciliğine ilk olarak Yunanistan civarında başlanmıştır. Yarım kilogram safran 80.000 çiçekten çıkarılabilir. Kendi ağırlığının 100.000 katı suyu sarı renge boyar.

Editör: TE Bilisim