Diriliş Postası Muhabiri Yunus Kök/İstanbul

Yaklaşık 40 yıldır milletimizin arasına nifak tohumları eken terör örgütü PKK, güvenlik güçlerimizin kahramanca yürüttüğü mücadele sonucunda ağır darbeler almaya devam ediyor. 1-31 Ağustos tarihlerinde yurt içi ve dışındaki operasyonlarda PKK’lı 85 terörist etkisiz hale getirildi.

Altınbaş Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Eray Güçlüer

“KALICI OLARAK YOK EDİLİYOR”

İç güvenlik operasyonlarının sınır hattındaki diğer operasyonlarla başarılı şekilde koordine edildiğini ve yurtiçinde köşeye sıkışan örgütün dış bağlantılarının kesildiğini belirten Dr. Güçlüer, “Yıldırım operasyonları Pençe- Kaplan ile bağlantılı şekilde yapılıyor. Operasyonlarda kolluk kuvvetlerimiz yer alıyor. Bu gösteriyor ki; Türkiye yurtiçindeki terörle mücadelede askeri birliklere ihtiyaç dahi duymuyor. Milli teknoloji kullanılarak yapılan operasyonlar, örgütün insan kaynağının yanı sıra yaşam alanlarının da yok edilmesini sağlıyor. Böylece, terör tehditi kalıcı olarak yok ediliyor.” dedi. Taşeron örgütün yurtiçindeki eylem kabiliyetini kaybettiğine işaret eden Güçlüer, PKK’nın arkasında toplumsal bir destek kalmadığını belirterek, “PKK yurtiçinde ve yakın sınır hattımızda tehdit olmaktan çıkarılmıştır. Bununla birlikte, emperyal güçlerin ellerindeki bu koz da alınmıştır. Ama onların PKK üzerindeki planları sona ermemiştir. Örgütü Orta Doğu’daki emelleri için aparat olarak kullanacaklardır.” şeklinde konuştu.

AĞUSTOS’DA PKK’LI 85 TERÖRİST ETKİSİZLEŞTİRİLDİ

Gece gündüz demeden şehir merkezleri ile kırsal alanların yanı sıra yurt dışında da teröristlerin peşini bırakmayan, olumsuz hava koşulları ve zorlu arazi şartlarına rağmen haftalarca kırsalda kalarak operasyonlarını sürdüren güvenlik güçleri, terör örgütü YPG/PKK’ya ağustos ayında da ağır darbe vurdu. Yapılan operasyonlarda 85 terörist etkisiz hale getirilirken 28 şüpheli de tutuklandı. Etkisiz hale getirilenler arasında, elebaşısı Murat Karayılan’ın yakın ekibinde olan ve İçişleri Bakanlığı’nın Terörden Arananlar Listesi’nde “kırmızı” kategoride yer alan “Agit Garzan” kod adlı Murat Kalko’da yer aldı. Aynı dönemde 5 güvenlik görevlimiz ise şehit oldu.

TESLİM OLMALAR SÜRÜYOR

Güvenlik birimlerinin ikna çalışmaları sonucu 3 teröristin daha Şırnak’ta güvenlik güçlerine teslim olduğu öğrenildi. Böylece 1 Ocak’tan bugüne kadar ikna yoluyla teslim olan teröristlerin sayısı 144’e yükseldi. 6 yıl önce örgüte katıldıkları tespit edilen her üç örgüt mensubunun son olarak Irak’ta faaliyet gösterdikleri tespit edildi.

Editör: TE Bilisim