29 Ekim Cumhuriyet Bayramı önümüzdeki salı gününe denk geliyor. Bayram nedeniyle istisnalar hariç birçok resmi kurum kapalı olacak. Ancak resmi tatil bir önceki gün yani 28 Ekim’de öğleden sonra başlıyor. Bu nedenle birçok vatandaş 28 Ekim Pazartesi EFT yapılır mı? 29 Ekim’de EFT olur mu, hesaba ne zaman geçer? gibi sorulara yanıt arıyor. İşte bu soruların yanıtı…

28 EKİM PAZARTESİ EFT YAPILIR MI?

Cumhuriyet Bayramı nedeniyle; ilgili kanunlar kapsamında 1,5 (bir buçuk) gün resmi tatil uygulanmaktadır. Bu uygulama 1,5 gün 28 Ekim de yarım gün, 29 Ekim günü ise tam gün şeklinde uygulanmaktadır. Banka ve kamu kurumları dâhil, tüm iş dünyası bu tatil günlerine uymak durumundadır. Dolayısıyla 28 Ekim 2019 Pazartesi günü saat 13:00 ‘dan sonra 29 Ekim 2019 Salı günü de tam gün olmak üzere bankalar kapalı olacaktır.

Aslında banka şubelerinden ziyade en çok merak edilen hususların başında EFT meselesi geliyor. 28 Ekim 2019 da yapılan EFT işlemi ile ilgili detaylara baktığımızda; o gün bankalar yarım gün mesai uygulayacağı için EFT işlemleri de aynı şekilde yarım gün içerisinde geçerli olacak ve karşı hesaba ulaştırılacaktır. Bu saat haricinde yapılacak EFT’ler sonraki ilk mesai saatine kalacaktır. Dolayısıyla bu tarihlerde yapılması gereken EFT işlemlerinin 28 Ekim tarihinde erken saatlerde yerine getirilmesi hatta mümkünse 25 Ekim Cuma gününden tamamlanması daha yerinde olacaktır.

28 Ekim Pazartesi idari tatil mi? Resmi kurumlar tatil olacak mı?

29 EKİM’DE EFT OLUR MU, HESABA NE ZAMAN GEÇER?

Eğer 28 Ekim öğleden sonra bir EFT işlemi yaparsanız, bu durumda ilgili para transferiniz karşı tarafa 30 Ekim 2019 saat 09:00 itibariyle ulaşabilecektir. Çünkü 28 Ekim 2019 tarihinde yarım gün, 29 Ekim 2019 tarihinde tam gün olacak şekilde resmi tatil olduğu için, EFT sistemleri de bu kapsamda tatile girecektir. Eğer ki EFT işleminizin emrini 26 Ekim Cumartesi ya da 27 Ekim Pazar günü verdiyseniz, bu durumda ilgili EFT transferi 28 Ekim Pazartesi sabahı karşı hesaba ulaşmış olacaktır.

RESMİ TATİL GÜNLERİNDE HAVALE YAPABİLİRSİNİZ

28 Ekim yarım gün ve 29 Ekim tam gün olmak üzere ilan edilen resmi tatil dolayısıyla bankalar her ne kadar kapalı olsa ve EFT işlemi yapılamıyor olsa da; bu durum havale yapacak kişiler için geçerli değildir. Çünkü havale işlemi aynı banka bünyesinde bulunan hesaplar arası bir para transferi işlemi olduğu için, ister resmi tatil olsun, ister hafta sonu olsun her halükarda karşı hesaba ulaştırılabilmektedir. Dolayısıyla 28 – 29 Ekim de havale yapılır mı diye endişelenenler, bu durum açısından herhangi bir problem teşkil etmeyecektir.

28 – 29 EKİMDE KREDİ / KREDİ KARTI BORCU ÖDENİR Mİ?

Genel itibariyle bankalar zaten bir ödeme planı oluştururken, bu resmi tatil günlerini ve hafta sonu tatillerini dikkate almaktadır. Eğer ki dikkate alınmamış haliyle son ödeme tarihiniz 28 Ekim ya da 29 Ekim olarak belirtildiyse; özellikle 28 Ekim son ödeme tarihli işlemlerin yerine getirilmesi gerekir. Çünkü bu günde bankalar yarım gün açık kalacağı için sizin adınıza sorun çıkarabilir. 29 Ekim tarihli son ödeme işlemleriniz için ise; her ne kadar erkenden ödemeyi yapıp kafanızı rahatlamanızı tavsiye etsek de, ilk mesai günü ile birlikte ödeme de yapabilirsiniz. Bu konunun kesin teyiti için bankanızdan da bilgi almanızda fayda vardır.

28 Ekim Pazartesi PTT Kargo açık mı? 29 Ekim’de PTT çalışıyor mu?

28 Ekim Pazartesi noter açık mı? 29 Ekim’de noter çalışıyor mu?

28 Ekim Pazartesi hastaneler açık mı? 29 Ekim’de hastaneler çalışma saatleri

Editör: TE Bilisim