İran’da Türklere yönelik ırkçı tutum, koronavirüs salgınının yaşandığı süreçte de hız kesmeden devam ediyor.

Çin ve İtalya’nın ardından salgından en çok etkilenen üçüncü ülke konumunda bulunan İran’da alınan önlemler kapsamında cezaevlerinin boşaltmaya başlamıştı. Ancak İran’ın serbest bırakılan mahkumlar konusunda ise ayrımcılık uyguladığı ortaya çıktı.

TEBRİZ’DE İSYAN ÇIKTI

Fars kökenlilerin yoğun olduğu hapishaneler boşaltılırken, başta Tebriz olmük üzere Türk yoğunluğu bulunan şehirlerde yer alan cezaevleri boşaltılmayarak burada kalan mahkumlar adeta ölüme terkedildi. Bu cezaevlerinde virüse karşı hiçbir önlemin alınmayışı, kötü şartlar ve ırkçı ayrım nedeniyle Tebriz Hapishanesi’nde isyan başladı. Mahkumlar güvenlik güçleriyle çatıştı.

FİLİSTİN’DEKİ YAHUDİ ZULMÜNÜ HATIRLATTI

İran’ın bu tutumu, terör devleti İsrail’in de koronavirüs salgını sürecinde Filistinlilere yönelik uygulamalarını hatırlattı. Nitekim uzun yıllardır dünyanın gözü önünde Filistinlileri sistematik olarak öldüren Yahudiler, son koronavirüs salgınını ile gelen fırsatı da kaçırmadı. İsrail yönetimi virüsün Müslümanlar arasında yayılması için dezenfekte çalışmalarını türlü bahanelerle engellemeye çalışıyor.

Editör: TE Bilisim