Osmanlı Padişahı II Abdülhamid’in idare dönemini konu alan dizi, yeni bölümüyle seyircisinin karşısına çıktı.

Payitaht’ta düzenlenmesi için çaba gösterilen silah fuarını konu alan yeni bölümde, Sultan Abdülhamid’in çabalarına karşı hamle yapıldı.

DAYI VE HAFİYELER TUZAĞA DÜŞÜRÜLDÜ

89. bölüme konu olan denizaltıyla silah fuarının Payitaht’ta yapılması talebi üzerine ortaya konan girişimler sonrası fuara katılacak ülkelerin silahları, demiryoluyla Osmanlı Devleti sınırlarına ulaştırılmak için yola çıkarıldı.

Geçen sezondan da çok iyi tanınan bir düşman olan Ewdard Jorris, bu sezon da Payitaht’ın dayısı Halil Halid Bey’in karşısına çıktı. Söz konusu silah fuarını sabote etmek için adamlarını organize eden Jorris, Payitaht’a getirilen silahlara el koymak için kolları sıvadı.

Durumdan erken haberi olan Dayı ise tedbirini aldı, fakat Osmanlı askerlerini öldüren Jorris’in adamları baskın verdi. Askerlerin kıyafetlerini giyen Jorris’in adamlarıyla çıkan çatışmada, hafiyeler görevini başarıyla ifa etti.

AHMET PAŞA’YA OPERASYON ÇEKTİLER!

Bu gelişmeler yaşanırken Rus ve İngiliz sefiri, Osmanlı seraskerliğinden (dönemin Milli Savunma Bakanlığı ve Genelkurmay Başkanlığı) ellerine geçtiğini öne sürdüğü bir harita ile Sultan II Abdülhamid’in karşısına çıktı.

Rus sefir, söz konusu haritada, Rusya’ya ait olan toprakların; Kırımlılara, Çerkezlere, Azerilere, Osmanlılara, Türkistanlılara aitmiş gibi gösterildiğini öne sürdüğü haritayı Padişaha verdi.

Sefir, Çarlık Rusya’sının Osmanlı Devleti’ne iki seçenek sunduğunu belirterek, şöyle dedi:

“Rus Çarlığı, Osmanlıyla olan bütün diplomatik münasebetini kesecek, ki bu; Çarlık sınırları içinde yaşayan milyonlarca Azerbaycan, Kırım ve Tatar Müslümanlarının haklarının korunmayacağı anlamına gelir. Ya da haritada mührü bulunan paşayı bize teslim edeceksiniz.”

Haritada mührü bulunan paşanın ise Ahmet Celaleddin Paşa olduğu öne sürüldü. Sefir Ahmet Paşa’nın Rus sefaretine teslim edilmesini istedi.

Gelecek yeni bölümde neler olduğunu nasipse hep beraber göreceğiz.

PAYİTAHT ABDÜLHAMİD 91. BÖLÜM FRAGMANI YAYINLANDI

27 Eylül’de ekranlara gelen 90’ıncı bölümün bitişinin hemen ardından gelecek hafta cuma günü ekranlara gelmesi beklenen 91. bölü fragmanı yayınlandı.

Editör: TE Bilisim