Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) başvuruları ne zaman yapılacak? ÖSYM’nin sınav takvimini açıklamasının ardından ALES’e katılacak olan adaylar başvuru sürecine ve ÖSYM 2020 Sınav Takvmine ilişkin detayları araştırmayı yoğunlaştırdı. ÖSYM sınav tarihini açıkladı, 2020 yılında düzenlenecek olan sınavların tarihleri belli oldu. Peki yapılan açıklamaya göre, ALES 2020 başvuruları ne zaman? ALES başvuru tarihi ve 2020 ÖSYM sınav takvimi ile ilgili bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz.

ALES 2020 başvuruları ne zaman? ALES başvuru tarihi ve 2020 ÖSYM sınav takvimi

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi, (ÖSYM) her yıl sene içerisinde düzenlenecek olan sınavların tarihlerini, yayınladığı sınav takvimiyle duyuruyor. ÖSYM 2020 sınav takviminin de açıklanmasının ardından ilgili vatandaşlar konunun detaylarını öğrenmek istiyor. Biz de ALES’e katılacak vatandaşlar için 2020 yılı ALES tarihi ve başvuru süresine ilişkin bilgileri derledik.

13 Mart 2020 tarihinde başlayacak olan ALES 2020 başvuruları, 23 Mart 2020‘de sona erecek. ALES için geç başvuru tarihi ise 1 Nisan 2020 olarak belirtildi.

ALES 2020 ne zaman yapılacak?

2020-ALES/1 sınavı 3 Mayıs 2020 tarihinde gerçekleştirilecek. ALES 2020 sonuçlarının ise, 28 Mayıs 2020 tarihinde açıklanması bekleniyor.

ALES sınav sorusu ve sınav süresi

ALES sınav süresi 150 dakikadır.

Soru sayısı ise; Sözel ve sayısal bölümden 50’şer soru içermektedir. Sözel sorular sadece Türkçe dersinden ve Mantık muhakeme konularından, Sayısal testteki sorular ise sadece matematik, geometri ve mantık muhakeme sorularından oluşmaktadır.

ÖSYM 2020 sınav takvimine erişmek için aşağıdaki linki tıklayabilirsiniz.

ÖSYM Sınav Takvimi Sayfası

ÖSYM’nin belirli zamanlarda düzenlediği ALES nedir?

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES), 78 sayılı Yükseköğretim Kurumları Öğretim Elemanları Kadroları Hakkında Kanun Hükmünde Kararnameye, 5538 sayılı Kanunla eklenen Ek Madde 8 uyarınca, yükseköğretim kurumlarında öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi, uzman, çevirici ve eğitim öğretim planlamacısı kadrolarına yapılacak olan atamalarda, Türkiye’de lisansüstü eğitime girişte, yurt dışına ise lisansüstü eğitim için gönderilecek adayların seçiminde ilgili kurumlarca dikkate alınacak puanların belirlenmesini sağlayan bir sınav sistemidir.

Editör: TE Bilisim