İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ülkesiyle ilişkileri normalleştirme kararı alan Kosova’nın İsrail Büyükelçiliğini Kudüs’te açacağını belirtti.

İsrail Başbakanlık Basın Ofisinden yapılan yazılı açıklamada, ABD Başkanı Donald Trump’ın, Kosova Başbakanı Avdullah Hoti ile yaptığı görüşme sırasında Netanyahu’yu arayarak, İsrail ile Kosova arasında ilişkilerin normalleştirilmesi nedeniyle iki başbakanı tebrik ettiği kaydedildi.

Trump açıkladı: Kosova İsrail ile normalleşiyor, Sırbistan büyükelçiliğini Kudüs’e taşıyor

Dünya

Habere Git

Görüşmede Hoti’nin Kosova’nın İsrail Büyükelçiliğini Kudüs’e açacağını söylediği aktarılan açıklamada Netanyahu’nun şu ifadelerine yer verildi:

“Kosova, Kudüs’te büyükelçilik açan nüfusunun büyük bölümü Müslüman ilk ülke olacak. Daha önce dediğim gibi barış çemberi ve İsrail’in tanınması genişliyor, başka ülkelerin de katılması bekleniyor.”

TRUMP AÇIKLADI: KOSOVA İSRAİL İLE NORMALLEŞİYOR, SIRBİSTAN BÜYÜKELÇİLİĞİNİ KUDÜS’E TAŞIYOR

Kosova ile Sırbistan arasında ekonomik normalleşme anlaşmasının imzalandığı törende konuşan ABD Başkanı Donald Trump, iki ülkenin İsrail’le ilişkilerini normalleştirme ve geliştirme adına yeni adımlar atma kararı aldıklarını bildirmişti.

ABD Başkanı Trump, Kosova’nın İsrail ile diplomatik ilişki kurmak üzere anlaştığını, Sırbistan’ın da İsrail Büyükelçiliğini Kudüs’e taşıyacağını ifade etmişti.

Amerikan medyasına yansıyan haberlerde her iki ülkenin de anlaşmaya ara buluculuk yapan ABD yönetiminin ricasına karşılık, İsrail ile ilişkileri normalleştirme ve geliştirme noktasında karar aldıkları belirtilmişti.

Editör: TE Bilisim