Diriliş Postası Muhabiri Sümeyye Aksu

Işık’a, AK Parti, CHP, MHP ve İYİ Parti’nin oylarıyla, TBMM Genel Kurulundan bir birleşim çıkarma cezası verildi.

TBMM Genel Kurulu’nda İmar Kanunu’nda değişiklik öngören Coğrafi Bilgi Sistemleri Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi’nin görüşmelerinde söz alan HDP Muş Milletvekili Mensur Işık’ın, konuşmasının bir bölümünde terör örgütü PKK’yı “silahlı Kürt muhalefeti” olarak tanımlaması üzerine tartışma çıktı. Işık’a, AK Parti, CHP, MHP ve İYİ Parti’nin oylarıyla, TBMM Genel Kurulu’ndan bir birleşim çıkarma cezası verildi.

Teklifin görüşmelerinde söz alan HDP Muş Milletvekili Mensur Işık’ın, konuşmasının bir bölümünde terör örgütü PKK’yı “silahlı Kürt muhalefeti” olarak tanımlaması üzerine tartışma çıktı.

İFADE TUTANAKTAN ÇIKARILDI

TBMM Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Mensur Işık’ın konuşmasına ilişkin tutanakları talep etti, ancak tartışmaların uzaması üzerine birleşime ara verdi. Yaklaşık bir saatlik aranın ardından birleşimi açan Bilgiç, Işık’ın, “silahlı Kürt muhalefetiyle yürüttüğü savaş” ifadesinin TBMM İçtüzüğüne göre, Meclis’ten geçici çıkarma cezasını gerektirdiğini belirterek, Işık’a bir birleşim çıkarma cezası verilmesini teklif etti.

Daha sonra HDP’li Işık’a, AK Parti, CHP, MHP ve İYİ Parti’nin oylarıyla, İçtüzüğün 161. maddesi uyarınca TBMM Genel Kurulu’ndan bir birleşim çıkarma cezası verildi.

Oylamanın ardından Mensur Işık’ın “silahlı Kürt muhalefetiyle yürüttüğü savaş” ifadesini Meclis dışında tekrarlamaması ihtar edildi ve bu ifadenin tutanaktan çıkarılması kabul edildi.

Diriliş Postası Muhabiri Sümeyye Aksu

Editör: TE Bilisim