Konut alımını kolaylaştırmak amacıyla Türkiye genelindeki 81 vilayette Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca (TOKİ)  inşa edilecek olan 100 Bin Sosyal Konut Projesi için başvurular 15 Ocak 2020’de sona erdi! Uygun ödeme koşullarıyla satışa sunulacak olan TOKİ konutlarına sahip olmak için başvuru işlemlerini gerçekleştiren vatandaşlar şimdi TOKİ kura çekilişi ne zaman sorusunun yanıtını araştırıyor. Bilindiği üzere, TOKİ 100 Bin Sosyal Konut Projesi ile konutlar Ankara’nın Bala, Beypazarı, Çubuk, Güdül, Haymana, Nallıhan ve Sincan ilçelerinde de inşa edilecek. Bu semtlerin konut satışları için başvuru yapan vatandaşlar, kuralar ne zaman çekilecek sorusuna cevap ararken, 2020 TOKİ çekiliş tarihi verildi! Peki, TOKİ kura çekilişi ne zaman? İşte Sincan, Çubuk ve Beypazarı TOKİ kura çekiliş tarihi açıklamasına ilişkin detaylar…

TOKİ kura çekilişi ne zaman? İşte Sincan, Çubuk ve Beypazarı TOKİ kura çekiliş tarihi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, TOKİ 100 Bin Sosyal Konut Projesi kura çekilişlerinin, 2020 yılı Şubat ayı içerisinde gerçekleştirileceğini bildirdi. Kura çekilişinin net tarihine ilişkin ise, henüz bir açıklama bulunmuyor.

81 ili kapsayan TOKİ 100 Bin Sosyal Konut Projesi’nde, başvuru sürecinin sona ermesinin ardından gerçekleştirilecek ihaleyle şerefiyeli satış fiyatları belirlenecek olup, başvuru sahipleri arasında ‘Hak Sahibi Belirleme’ kurası çekilecek. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 100 bin sosyal konut için 1 milyon 137 bin 982 başvuru yapıldığını, kuraların 2020 Şubat ayında çekileceğini duyurdu. Kura net çekiliş tarihi, yeri ve saati açıklanınca detayları haberimizden öğrenebileceksiniz.

TOKİ 100 bin Sosyal Konut Projesi kapsamında Ankara ili Bala, Beypazarı, Çubuk, Güdül, Haymana, Nallıhan ve Sincan ilçelerine toplam 4 bin konut inşa edilecek. Bu konutların ilçelere göre dağılım adedi ise şöyle;

BALA İLÇESİ 200 BEYPAZARI 2.ETAP 400 GÜDÜL 2. ETAP 200 ÇUBUK 500 HAYMANA İLÇESİ 200 NALLIHAN 2. ETAP 200 SİNCAN SARAYCIK 2300 YEKÜN: 4000 konut

Toki kura çekilişi

Konutların, adet, brüt m²,  net m² ve fiyat bilgileri, yapılacak ihalenin ardından netlik kazanacaktır.

‘Hak Sahibi Belirleme Kurası’ noter huzurunda; Banka ve İdare yetkilileri denetiminde gerçekleştirilecektir.

1) Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri konut sayısının %10’u kadar kontenjan ayrılacak ve gerek görüldüğü takdirde kura ile hak sahipleri belirlenecektir. Kura sonucu bu kategoriden hak sahibi olamayan başvuru sahipleri diğer alıcılar kategorisindeki başvuru sahipleri ile birlikte kuraya tabi tutulacaktır. 2) ‘En Az %40 Engelli Vatandaşlara’ konut sayısının %5’i kadar kontenjan ayrılacak ve gerek görüldüğü takdirde kura ile hak sahipleri belirlenecektir. Kura sonucu bu kategoriden hak sahibi olamayan başvuru sahipleri diğer alıcılar kategorisindeki başvuru sahipleri ile birlikte kuraya tabi tutulacaktır.

3) Emekli Vatandaşlara konut sayısının %25’i kadar kontenjan ayrılacak ve gerek görüldüğü takdirde kura ile hak sahipleri belirlenecektir. 4) Diğer Konut Alıcı Adayları için İdaremizin genel uygulamalarında olduğu üzere başvuru sayısına göre gerektiği takdirde kura ile hak sahipleri belirlenecektir.

Kura çekiliş yeri ve programı daha sonra açıklanacaktır.

Kurada, asil ve yedek olarak hak sahibi olamayanlar başvuru bedellerini, kura çekiliş tarihinden itibaren 2 (iki) iş günü sonrasında T.C. Ziraat Bankası A.Ş. yetkili Şube’lerinden geri alabilecektir.

Projenin bağımsız bölüm listesi ve konut fiyatları belirlendikten sonra İdare’ce belirlenecek tarihte ‘Konut Belirleme Kurası’ çekilecektir.

İhale sonrası konut sayılarında azalma olması durumunda konut belirleme kurası ile birlikte ilk kurada belirlenen hak sahipleri arasından konut sayısı kadar hak sahibi belirleme kurası çekilecektir.

Editör: TE Bilisim