Silahaltına alınacak adaylar askerlik yerleri araştırması yaparken karşılarına çıkan “sınıflandırılmış yükümlü” terimi konusunda ne olduğu ile ilgili araştırmalara başladı. Bildiğini üzere 24 Ocak tarihi itibariyle askerlik yerleri açıklanmaya başladı. Bugün açıklanan sonuçlar ile birlikte silah altına alınacak asker adayları, e-devlet üzerinden askerlik yerli hakkında detaylara ulaşabilecek. Bu detaylar arasında da en çok dikkat çeken “sınıflandırılmış yükümlü” terimi oldu. Öte yandan bedelli askerlik yerleri de belli oldu. Peki, Sınıflandırılmış yükümlü nedir, ne zaman askere gider?

SINIFLANDIRILMIŞ YÜKÜMLÜ NEDİR

Sınıflandırılmış yükümlü, silahaltına alınacak asker adayların sevk edileceği sınıfın ve birliğin belli olduğu anlamına gelmektedir. e-Devlet üzerinden askerlik yerleri sorgulama için detaylara göz atıldığında yer alan “Sınıflandırılmış Yükümlü” ifadesi adayların, askerlik yerlerinin açıklanma tarihinde hangi sınıf ve birliğe teslim olacağını göstermektedir.

SINIFLANDIRILMIŞ YÜKÜMLÜ NE ZAMAN ASKERE GİDER?

Sınıflandırılmış yükümlü ifadesiyle karşılaşan askerlerin ne zaman askere gideceği ve sevk edilecek eğitim merkezi, E-Devlet üzerinden TC kimlik numarası ile sorgulamayla yedek subay ve kısa dönem alanlarından öğrenilebilir.

Editör: TE Bilisim