Protokol TİKA Priştine Koordinatörü Hasan Burak Ceran, Prizren Belediye Başkanı Mytaher Haskuka ve Kosova Kültür Gençlik ve Spor Bakanlığı Daimi Sekreteri Veton Firzi tarafından imzalandı.

İşbirliği protokolünden açıklama yapan Prizren Belediye Başkanı Mytaher Haskuka, Prizren’de eğitim sözkonusu olunca Mektebi Rüştiye en eski kurumlardan birini teşkil ettiğini ifade etti. TİKA, Kültür Bakanlığı ve belediye arasında imzalanan işbirliği protokolü ile görevler ve yükümlülükler belirlendiğine işaret eden Haskuka, Rüştiye’nin restorasyonunda en büyük işi TİKA’nın üstlendiğini söyledi. Bu proje ve Prizren’deki kültürel mirasa TİKA’nın desteği için teşekkür eden Prizren Belediye Başkanı Mytaher Haskuka, projenin başarıyla tamamlanacağı inancını dile getirdi.

İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ

TİKA Priştine Koordinatörü Hasan Burak Ceran, Kosova’da kültürel mirasın korunmasında ciddi katkı veren TİKA’nın Prizren Rüştiye Mektebi restorasyonu için işbirliği protokolü imzalandığını kaydederek, “Bugün itibariyle Prizren Gazi Mehmet Paşa, Bayrakli Cami, Yakova Mektebi Rüştiyesi ve Prizren Mektebi Rüştiyesi’nin uygulama projeleri tamamlanmış ve bu projelerde Anıtlar Koruma Enstitüsü’ne teslim edilmiştir. Projeler Kosovalı uzmanlar işbirliğiyle hazırlanmıştır. Gerekli izinler alındıktan sonra en kısa zamanda uygulama çalışmaları başlayacaktır” ifadelerini kullandı.

TİKA RESTORE EDECEK

Kosova Kültür Gençlik ve Spor Bakanlığı Daimi Sekreteri Veton Firzi, bakanlığın Prizren’de kültürel mirastan sorumlu olarak TİKA tarafından restore edilecek Rüştiye’de çalışmaların denetlenmesi için bir kurul oluşturacağını bildirdi. Kültür Bakanlığı’nın Prizren’deki kültürel mirasın korunmasına ayrı bir önem verdiğini söyleyen Firzi, TİKA ve diğer yardım kuruluşlarıyla ileride de işbirliğin devam edeceğini belirtti.

Editör: TE Bilisim