Riskli yapılarını kentsel dönüşüme sokan vatandaşlara, bina bitim süresine kadar Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kira yardımı yapıyor. Binası yenilenen vatandaşın mağduriyetini önlemek amacıyla verilen kira yardımlarının miktarı ilden ile değişiyor. Konuyla alakalı araştırma yapan vatandaşlar “Kentsel dönüşüm kira yardımı ne kadar? Kira yardım nasıl alınır?” gibi soruların cevabını merak ediyor. Peki Kentsel dönüşüm kira yardımı ne kadar? Kira yardım nasıl alınır? Detaylar haberimizde…

KENTSEL DÖNÜŞÜM KİRA YARDIMI NE KADAR? KİRA YARDIM NASIL ALINIR?

Geçen yıl ödenen, bu sene için de devam edilecek kira yardımı tutarları ise 715 ila bin 150 lira arasında değişiyor.

Buna göre Bakanlıkça verilen kira yardımı tutarları ve illeri şöyle:

“Artvin, Bilecik, Bingöl, Bolu, Burdur, Çankırı, Erzincan, Gümüşhane, Hakkari, Kırşehir, Nevşehir, Sinop, Tunceli, Bayburt, Karaman, Kırıkkale, Bartın, Ardahan, Iğdır, Yalova, Karabük, Kilis’te 715 lira. Amasya, Bitlis, Edirne, Giresun, Isparta, Kars, Kastamonu, Kırklareli, Muş, Niğde, Rize, Siirt, Uşak, Yozgat, Aksaray, Şırnak, Osmaniye, Düzce’de 810 lira. Adıyaman, Afyonkarahisar, Ağrı, Çorum, Elazığ, Kütahya, Ordu, Sivas, Tokat, Zonguldak, Batman, Çanakkale’de 905 lira. Aydın, Balıkesir, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Mersin, Kayseri, Kocaeli, Malatya, Manisa, Kahramanmaraş, Mardin, Muğla, Sakarya, Samsun, Tekirdağ, Trabzon, Şanlıurfa, Van’da 995 lira. Adana, Antalya, Bursa, Konya’da bin 85 lira. Ankara, İstanbul ve İzmir’de ise bin 150 lira.”

KENTSEL DÖNÜŞÜM KİRA YARDIMI ŞARTLARI NELERDİR?

Kentsel dönüşüm kira yardımından faydalanabilmeniz için binanızın riskli yapı grubunda olduğu için yeniden yapılıyor olması gerekiyor. Binanız için ilgili kurumdan riskli bina raporu aldıysanız ve yaşadığınız bölgede kentsel dönüşüm uygulanıyorsa, binanızın yeniden yapılması durumunda kentsel dönüşüm kira yardımı alabilirsiniz. Kentsel dönüşüm kira yardımı için hak sahipleri gerekli belgelerle birlikte Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İl Müdürlüklerine başvuruda bulunabilirler. Geçen yıl en çok kira yardımı İstanbul ve Şırnak’ta yapıldı.

Editör: TE Bilisim