Kosova Başbakanı Ramush Haradinaj ve hükümet ortaklarıyla ofisinde gerçekleştirdiği görüşmenin ardından Kosova Cumhurbaşkanı Hashim Thaçi basına açıklamada bulunarak sınırların değişme fikrini daha ileriye taşımak ve bu şekilde Kosova’yı resmen satmak için kararlı olduğunu bildirdi.

“KOSOVA’YI SATMAK İÇİN ABD’DEN ONAY ALDIM”

Thaçi, sınırların değişimi konusunda ABD, AB ve diğer uluslararası ortaklarla koordine edildiğini iddia ederek, “Resmen olarak da birileri beğensin beğenmesin, Preşova, Buyanovça ve Medvegja Arnavutlarının bu bölümün Kosova’ya dahil olması talebini masaya yatıracağım. Kötü şöhretli Aleksandar Rankoviç’in çizilen sınırları için herhangi nostaljim yok. Sırbistan ile sınırların düzeltilmesi konusunda herkes hemfikir. Sırbistan konusunda herhangi bir önyargım yok, fakat Kosova ileriye gitmelidir” ifadelerini kullandı.

SAVAŞA SEBEP OLABİLİR

Fakat eğer Thaçi ne kadar halka doğruyu anlatmazsa da, Sırbistan sınırların içinde bulunan bu belediyeler Kosova’ya dahil olursa, Kosova’nın kuzeyinde bulunan ve Sırplardan çoğunluğu oluşan belediyelerin Sırbistan’a dahil edilmesi bekleniyor. Bu girişimin gerçekleşmesi halinde Balkanlar’da istikrarın ihlal edilmesi anlamına gelir ve savaş çıkma olasılığını artar.

Thaçi, “Gelen farklı sesler kafa karıştırmadır. Bende korkaklık yoktur. Kosova ile Sırbistan arasında anlaşmayla ilgili nihai kararı Kosova vatandaşları referandumla verir” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim