Yettim gariiii ?

Bizim oralarda bir söz var; “Erine göre bağla başın, horantana göre vur aşın. Şubatın arpası, martın körpesi.”

Atalar doğru söylemiş. Bizde ona göre davranalım.

Karma karışık duygulardayım ağa! Milli içeceğimiz çay eşliğinde muhabbetin belini kıralım, dertleşelim yine; yaklaşın yamacıma.

Ağalar!

Geçmişin ışığında gündemi analiz etmeye çalışıyorum!

1071’den beri değişen bir şey yok; gâvur, aynı gâvur…

1789 Fransız ihtilalinin tesiri Müslümanların üzerinden hâlâ geçmiş değil.

Düşündüm de siyaset olmasa konuşacak hiçbir konu yok ya la… Velileri ve delileri sevdiğim doğrudur! Gerisi çekilecek gibi değil!

TARİHİ GÜNLERDEN GEÇİYORUZ!

VAN MİNÜT!

SAFI BELLİ ETMEK LAZIM, SIKLAŞTIRMAK LAZIM. Taraf olmak lazım

Peki neyden taraf olmak gerek!

TARAFIZ!

Hak’tan tarafız!

Ehl-i Beyt’ten tarafız!

Ehl-i Sünnet ‘ten tarafız!

Türk’ten tarafız!

Kürt’ten tarafız!

Türk-İslam medeniyetinin şanlı tarihinden tarafız!

AKIL ve YÜREK HOPLATAN PROJELERDEN, FİKİRLERDEN TARAFIZ; Gâvura 3 bin-5 bin TL verip cep telefonu alıyoruz, yine gâvurdan hizmet aldığımız sosyal medya üzerinden birbirimize akıl veriyoruz.

AKILLI OLMAK ÖNEMLİ TABİ!

Hayat zıtlıklar toplamıdır. İnsanoğlu hangi tarafa daha çok yatırım yaparsa o yan güçlenir ve onun sözü geçer. İÇİMİZDEKİ VİCDANIN, GÜZEL SESİN TARAFINDAYIZ.

DEĞERLERİMİZDEN, KÜLTÜRLERİMÜZDEN TARAFIZ!

TARAF OLMAZSAK; sanki dünyanın geleceğini anlatıyor Nasrettin Hocamız: Hani Nasrettin Hoca, eşeğine verdiği yemleri yavaş yavaş azaltmaya başlamış. Bakmış eşeğe bir şey olmuyor, bir gün hiç yem vermemiş. Ertesi gün bir de bakmış ki eşek ölmüş. Hoca üzüntüyle başını sallayarak; “Tam açlığa alışmıştı. Yazık oldu doğrusu!” demiş. KISACASI DEĞERLERİMİZE SAHİP ÇIKALIM! YOKSA YAZIK OLACAK!

Sürekli dünyadan bir şey almaya devam eder bir şeyler vermezsek bizimde sonumuz böyle olacaktır.

BAKAN GÖZLERİN DEĞİL GÖREN GÖZLERİN TARAFINDAYIZ:

Mevlâna “Tevazu ve alçak gönüllülükte toprak gibi ol” diyor. Toprak gibi olsak, çevre değerlerine zarar verir miyiz?

Sevgisizlik illetine de yakalanmışız. Yunus Emre’miz, “Elif okuduk ötürü, Pazar eyledik götürü, Yaratılanı hoş gör, Yaratandan ötürü” diyor. Yaradan’ın hatırına, tüm yaratılmışı sevsek, bir çiçeğin dalını kırmaya, bir gülün yaprağını koparmaya elimiz varır mıydı? Gerçi insanı kıran ağacın dalını kırması, çiçeği koparması normal değil mi

Vefasızlığımızı Halk ozanımız Aşık Veysel, “Karnın yardım kazmayanan belinden, Yüzün yırttım tırnağına elinden, Yine beni karşıladı gülünen. Benim sadık yârim kara topraktır.” diyerek, toprağın vefalı, sadik olduğunu çok veciz şekilde dile getiriyor.”

TARAFIZ: Türkçü değil Türküm, İslamcı değil Müslümanım…

O ZAMAN TARAFIMIZ BELLİ;

GEÇMİŞ BİZİM. GEÇMİŞİMİZ DEMEK ihtişam demek, adalet demek, huzur demek, devlet gibi devlet demek… Tabi, bunu anlamak için BEYİN gerek ?

TARAF OLMAK İÇİNDE; İnsan yaratılış amacı doğrultusunda yaşamalıdır.

TARAF OLAN İNSAN ÜRETEN İNSANDIR, YAŞAYAN İNSANDIR. Yaşayan insanda “hayata ve hayatlara dokuna” bilecek hale getirerek dünyayı daha yaşanır hale getiren insandır.

HAKTAN TARAF OLAN; gelecek nesillere daha mutlu daha yaşanılır bir dünya bırakır. İnsan kendisiyle, çevresiyle, doğayla, teknolojiyle “uyumlaşmalı” yani “dengeli” yaşamalı ve yaşlanmalıdır. Böylece hem doğamız özgürleşecek hem de vefasızlık, nankörlük gibi pek çok yakışıksız davranışlardan kurtulacağız ve daha mutlu bir dünya olacaktır.

SEVGİNİN, MERHAMETİN, VEFANIN TARAFINDAYIZ. BUNLARI DÜNYAYA HAYKIRIYORUZ. Her daim aklımızdan çıkarmamız gereken husus, insan hizmet için yaratılmıştır. “Kıyamet kopuyor olsa bile elimizdeki fidanı dikmeliyizdir.”

Dünyayı iyilik, güzellik kurtaracak; SELAMI YAYMAKTAN, GÖNÜLLER KAZANMAKTAN, İYİLİKTEN, GÜZELLİKTEN, ÜRETMEKTEN, ÇOK ÇALIŞMAKTAN, TEVEKKÜL ETMEKTEN VE DUADAN TARAFIZ!

Bir dua ile; sosyal medyada ve haktan olan, güzel ahlâklı insanları, sokakta da bize göster Ya Rabbi…!!!

Aminnnnnnnn:)

Editör: TE Bilisim