PKK/YPG’nin elebaşlarından Ferhad Abdi Şahin, 1988 yılında Halep Üniversitesi’nde mimarlık okuduğu sırada PKK/ KCK’ya katıldı. Terörist Şahin, aynı yıl içerisinde PKK tarafından Suriye’den Türkiye kırsalındaki eylemlere katılmak üzere yönlendirildi. Örgütün 6 yıl sonra Hollanda’ya gönderdiği terörist Şahin, 1998 yılında Hollanda ve Belçika’da üst düzey sorumlu olarak faaliyet yürüttü. Avrupa’da örgüte eleman kazandırmaya çalışan terörist Şahin, PKK’nın finansal işlerini de beraberinde götürdü.

20 YIL ÖNCE KANDİL’E GİTTİ

Kandil’de terör örgütünün 1999 yılındaki kongresine katılan terörist Ferhad Abdi Şahin, Halk Savunma Güçleri (HPG) Özel Kuvvetler Komutanı görevine getirildi. Suriye’deki Esed/Hamaney rejimine karşı eylemlerin başladığı 2011 yılında Suriye’ye geçen terörist Şahin, burada terör örgütüne eleman kazandırmada etkili rol oynadı. Türkiye’deki kalleş saldırıların talimatını bizzat veren terörist Şahin, “Silahlı terör örgütü kurma veya yönetme”, “Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma” suçlarından Ankara 5. Sulh Ceza Hakimliği’nin hakkında verdiği yakalama kararıyla kırmızı bültenle aranıyor. Terörist Şahin, İzmir Çeşme’de 10 Temmuz 2005’teki, bu eylemden 6 gün sonra Aydın Kuşadası’nda gerçekleştirilen saldırı, 2009 yılının Ağustos ayındaki Antalya’daki eylem, 2008 yılında İstanbul Güngören ve Mersin Adana Otoyolu’ndaki eylemler, Taksim Meydanı’ndaki Çevik kuvvet kontrol noktasına 31 Ekim 2010’da, Ankara Güven Park’ta 20 Eylül 2011’de, Gaziantep’te 2012’deki yapılan kalleş saldırıların talimatını vermişti.

TÜRKİYE’YE İADESİ İSTENİYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şahin’in kırmızı bülten ile aranan bir terörist olduğunu ve Türkiye’ye iadesi gerektiğini açıklamıştı. ABD Başkanı Donald Trump’ın Barış Pınarı Harekâtı’yla başlayan dönemde sürekli ismini andığı terörist şahin’e, birkaç kez teşekkür etmişti. ABD Başkanı Donald Trump’ın “Yakın zamanda görüşmek için sabırsızlanıyorum” açıklamasının ardından Washington’a gitmesi beklenen Abdi’ye seslenen Suriye Müftüsü Hassun da “Sana diyorum ki, hiçbir başkente gitme ey Mazlum. Dünya ve ahiret saadeti için Şam’a gel. Seni kalbimizle karşılayacağız” diyerek teröriste davette bulundu. ABD ve Rusya’nın terör örgütü elebaşıyla dirsek temasının ardından Esed/Hamaney rejiminin bu çağrısı da bölgede olası bir terör devleti yapılanmasını kendi etkisi altında tutmayı amaçladığını gösteriyor.

Diriliş Postası muhabiri Neşat Ergül / İstanbul

Editör: TE Bilisim